Inici / Notícies
NOTíCIES

Actualització sobre internet i xarxes de dades en el Màster d’Encaminament de la Universitat

Internet i les seues aplicacions requereixen cada vegada de més i nous recursos que obliguen a mantenir les infraestructures de xarxa preparades i actualitzades per a evitar problemes. És així com es fa necessari un perfil de professional específic que la Universitat de València pot formar a través del Màster en Encaminament, Commutació, Resolució de Problemes i Optimització de Xarxes de Dades.

El títol està lligat a una certificació molt valorada en l’empresa del sector TIC com és la denominada Cisco Certified Networking Professional (CCNP) de Cisco Systems
L’objectiu d’aquest curs és aportar una visió aplicada de solucions lligades a problemes actuals en xarxes de dades, centres de processament, seguretat, etc., així com una formació acreditada que els alumnes inclouran en el seu currículum vitae. Aquesta estarà centrada en temes d’encaminament i commutació lligats al seu torn amb continguts d’optimització de prestacions de xarxes de dades.

A més, el màster està lligat a una certificació molt valorada en l’empresa del sector TIC com és la denominada Cisco Certified Networking Professional (CCNP) de Cisco Systems.

«La demanda dels professionals que es forma en aquest curs és per part de tots els sectors ja que qualsevol empresa, en major o menor mesura, té un grau d’inserció en les noves tecnologies i Internet», explica Santiago Felici, professor del departament d’Informàtica de la Universitat de València i director del màster.

Major demanda d’aquests professionals
Felici admet que en el cas de València «la demanda roman estable» cosa que no ocorre en grans ciutats com Madrid o Barcelona així com en la resta de capitals europees on ha augmentat la demanda d’aquests professionals. De fet, les expectatives segons estudis realitzats per empreses especialitzades, són «d’un creixent de demanda d’aquest tipus de professionals a mitjà/curt termini», afirma el director del curs.

Així mateix, en el màster es dóna una estreta col·laboració amb l’empresa CISCO Systems que, d’una banda, prepara una guia completa de materials a seguir amb continguts, pràctiques, avaluacions, etc., i d’altra banda, incentiva als alumnes a realitzar projectes, a ser emprenedors. Aquesta companyia també facilita la relació amb empreses vinculades amb ells de cara a augmentar la inserció laboral dels estudiants i realitza competicions i formació contínua a través de seminaris que tracten temes d’actualitat.

Més informació i inscripcions en:

Màster Propi en Acarrerament, Commutació, Resolució de Problemes, i Optimització de Xarxes de Dades (CCNP) 

Notícia publicada: 23/11/2016