Inici / Notícies
NOTíCIES

El director del Museu del Prado, Miguel Falomir, Premi Universitat-Societat de la Universitat

El director del Museu del Prado, Miguel Falomir, va arreplegar ahir en la seu de la Fundació ADEIT, el Premi Universitat-Societat en la modalitat Alumni Plus-Antic Alumne de la Universitat de València. Aquest premi reconeix la trajectòria professional i destaca l’excel·lència professional, acadèmica i empresarial d’antics alumnes de la Universitat de València amb una trajectòria contrastada com la de Falomir, que demostra una aportació exemplar al progrés de la societat. Falomir, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València, és professor del Departament d’Història de l’Art d’aquesta institució pública, encara que en l’actualitat està en comissió de serveis.

Els XII Premis del Consell Social de la Universitat de València, a més, també han premiat a la Càtedra de Finances Internacionals Banc Santander i a la Unitat Militar d’Emergències. La càtedra ha rebut el seu premi en la nova modalitat oberta enguany, la de Càtedres Institucionals o d’empresa de la Universitat de València. El premi a la Trajectòria de Col·laboració ha recaigut en la Unitat Militar d’Emergències (UME) que té un conveni de col·laboració amb la Universitat de València que fa possible que els estudiants puguen realitzar pràctiques, activitats i cursos que milloren la seua formació. A més, aquesta estreta col·laboració que desenvolupen conjuntament ambdues entitats desembocarà pròximament en un postgrau sobre emergències.

Durant l’acte, el president del Consell Social de la Universitat de València, Manuel Broseta, va reflexionar sobre les relaciones universitat-societat. Durant la seua intervenció va subratllar la «imperiosa» necessitat de reforma de la gobernança de la Universitat. En la seua última intervenció com a president del Consell Social, Broseta va agrair el respatler mostrat pel Rector en tot el seu mandat i va destacar d’ell la seua capacitat de diàleg. El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va lloar als premiats i va dir d’ells que el seu exemple de cooperació universitat-societat «serveix per al desenvolupament de la societat». Per la seua banda, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va ressaltar el valor de la Universitat com a un segur d’establiment democràtic i de creixement de la societat i va remarcar la necessitat de no descendir la inversió científica, ja que la Universitat «no s’entendria sense recerca».

Estudiants premiats en Alumni Plus
En la modalitat Alumni Plus també es distingeix a estudiants de la Universitat de València per la seua excel·lència i aportació d’idees i projectes innovadors en l’àmbit de la col·laboració Universitat-Societat. Enguany recauen sobre tres estudiants: Jessica Ortega, llicenciada en Psicologia; Vincent Blay, Enginyer Químic; i Carolina Sanz, estudiant del Grau de Turisme.

En la modalitat Alumni Plus també es distingeix a estudiants de la Universitat de València; aquest any s’ha otorgat el premi a Jessica Ortega, Vincent Blay i Carolina Sanz

Així mateix, el Consell Social, a través de la modalitat Recerca i Desenvolupament, premia accions i projectes de col·laboració en R+D entre grups de la Universitat de València i empreses dels quals resulte una relació modele de cooperació. Enguany és el cas d’Aurora Seco, catedràtica d’Enginyeria Química, amb Aqualia. A través d’aquesta col·laboració, Seco ha realitzat treballs sobre la qualitat de les aigües dels litorals marítims i la seua recuperació, i sobre la directiva marc d’aigües d’Europa i el seu compliment a la Comunitat Valenciana, entre uns altres.

Professorat premiat en Excel·lència Docent
Aquests Premis Universitat-Societat també tenen com a objectiu destacar la professionalitat del quadre docent vinculat a la Universitat de València a través del premi a l’Excel·lència Docent. Per aquest motiu enguany hagen sigut premiat els següents professors: Vicente Cerverón, professor titular d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE); Javier Molina, professor titular de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri; Mª Antonia Noguera, professora titular de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia; Margarita Parra, catedràtica de Química Orgànica de la Facultat de Química; i Rosario Serra, professora titular de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret.

Notícia publicada: 30/01/2018