Inici / Notícies
NOTíCIES

Idees MOTIVEM en Equip, la millor eina per a desenvolupar el treball creatiu en equip

Idees MOTIVEM en Equip s’ha convertit en una acció innovadora que converteix en fonamental el tàndem entre professorat i alumnat a l’hora de crear idees creatives i treballar en equip incloent disciplines diferents dins d’un grup. Banderas Azules, DELI, Fastbone, GlucoSee, Grαrt: salvando el arte, Ibiblio, Moovify, Neuhelp, Rural sostenible y WorkingApp han sigut els deu equips que van arribar a la final d’aquesta quarta edició a la qual es van presentar un total de 164 equips. Aquesta xifra indica que enguany s’ha incrementat en un 78% el nombre d’equips presentats respecte al any passat. Finalment, van ser DELI, Moovify i Neuhelp els que es van alçar amb el primer, segon i tercer premi, respectivament.

DELI (Discover, Enjoy, Learn and Imagine) -format per tres alumnes de quart curs del grau de Maestro en Educació Primària i una de cinquè de Medicina i coordinat per la professora María Alcantud, de la Facultat de Magisteri, en col·laboració amb Carmen Lloret, de la Facultat de Filosofia i Ciències de la Educació- es tracta del desenvolupament d’una aplicació a través de la qual els xiquets que estan hospitalitzats puguen no solament jugar sinó també interactuar amb altres xiquets malgrat estar en les seues respectives habitacions a causa de la seua malaltia. 

Aquesta aplicació compta amb quatre parts: material didàctic que, a través del joc, les xiquetes i xiquets poden anar assimilant; una agenda hospitalària, en la qual poden informar-se del menú o les hores de televisió; una part lúdica protagonitzada per un avatar del propi xiquet i el bloc que els permet comunicar-se tant amb els companys de classe, controlada pel professor del col·legi, com amb altres ingressats en el centre hospitalari, a través de Skype.

Moovify va ser la idea que va quedar en segon lloc. Es tracta d’una aplicació que permetrà als col·lectius amb necessitats especials practicar turisme de forma més autònoma i segura. Va estar coordinada per Beatriz Cirerer, professora de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, un estudiant del Grau en Estudis Hispànics, dos del doble Grau en Turisme i ADE, una altra del Grau en Psicologia i la cinquena del Grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions. El tercer lloc va ser para Neuhelp, una idea desenvolupada per estudiants del Grau en Economia i coordinada per Cristina Pardo, del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia, i que està basada en l’assistència a persones majors amb Alzheimer perquè aquestes puguen enfortir-la i evitar l’aparició de la tercera fase d’aquesta malaltia que comporta una pèrdua de memòria més evident.

Ací us deixem un vídeo de l’edició Idees MOTIVEM en Equip 2017.

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 22/05/2017