Inici / Notícies
NOTíCIES

Un nou diploma estudiarà el Dret de Successions, un dret pendent de revisió a Espanya

La Universitat de València llança un nou postgrau que estudiarà el Dret de Successions sota el títol Dret de Successions. Nou Enfocament i Perspectives de la Universitat de València . Aquest diploma, únic a nivell nacional, té com objectiu fonamental oferir una formació, tant teòrica com pràctica en el Dret hereditari, un dels menys treballats en el món jurídic per la seua complexitat. Així ho explica la codirectora del diploma i professora del Departament de Dret Civil de la Universitat de València, María Elena Cobas, qui afirma que a Espanya és «just i necessari» un canvi en la legislació d’aquest dret.

A Espanya és just i necessari un canvi en la legislació del Dret de Successions
«Els temps canvien i és obligat que la mentalitat s’adapte als nous temps i a les necessitats d’un món cada vegada més global». A més, segons precisa Cobas, la incorporació d’Espanya a la Comunitat Europea «ha requerit una seriosa reflexió sobre moltes matèries, però les successions, que han quedat històricament més relegades, han d’ocupar un lloc preferent en aquests canvis».

La norma no ha d’estar distanciada de la realitat

La preinscripció per a realitzar aquest diploma, únic a nivell nacional, està oberta
En l’actualitat, en la Comunitat Valenciana hi ha un projecte de llei per a revitalitzar el Dret Foral Valencià. Referent a això, l’experta en Dret Civil de la Universitat de València indica que cal meditar sobre totes i cadascuna de les figures «endinsant-nos en l’arrel de cada institució i reflexionant si val o no la pena, reprendre alguns conceptes jurídics que ni en el seu moment van tenir aplicació». En aquest sentit, María Elena Cobas precisa que «la norma no ha d’estar distanciada de la realitat» i, remarca, el paper dels juristes i professionals «és aportar estudis i formació encaminada a això».

Aquest diploma, que també dirigeix la professora del Departament de Dret Civil de la Universitat de València, Josefina Alventosa, és fidel resposta d’això. Aquest diploma té entre un dels seus objectius fonamentals l’aprofundiment de les institucions bàsiques dins de l’àmbit del Dret de Successions oferint una visió pràctica i un enfocament interdisciplinari. La docència del diploma comptarà amb professors de reconegut prestigi acadèmic en l’àmbit civil, internacional, tributari i mercantil, i professionals, de dilatada trajectòria, relacionats amb l’exercici del Dret.

Aquest diploma de la Universitat de València, únic a nivell nacional, forma part de l’oferta dels més de 300 cursos de postgrau propi per a aquest curs acadèmic i la preinscripció del qual continua oberta. Aquests cursos, amb una clara vocació cap a l’especialització i la professionalització, estan gestionats per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT).

Més informació:
Diploma de Dret de Successions. Nou Enfocament i Perspectives de la Universitat de València