Inici / Notícies
NOTíCIES

L’equip valencià obté la primera posició en la V Olimpíada Espanyola d’Economia

L’equip de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica han guanyat la prova per equips de la V Olimpíada Espanyola d’Economia que, gestionada per ADEIT i presidida per la professora d’Estructura Econòmica de la Universitat de València, Mari Luz Marco, enguany s’ha celebrat en la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili, a Reus (Tarragona). A més, tres estudiants valencians s’han classificat en la primera, la sisena i la novena posició, respectivament.

L’estudiant Eloy Jiménez Cuello, del C. Ntra. Sra. del Pilar (València), ha sigut el guanyador i, per tant, medalla d’or de l’Olimpíada. L’estudianta Ana Ramón-Baviera Martínez, de les Escoles Sant Josep (Jesuïtes) de València, s’ha classificat en sisé lloc; i l’estudianta María Amparo García García, de l’IES Sivera Font (Canals), ha aconseguit la novena posició. A més, l’equip de les universitats de València i Politècnica de València va ser el guanyador per equips.

La prova ha contat amb la participació de 95 estudiants de segon de batxillerat en representació de 32 universitats públiques de tot el territori espanyol. Els estudiants participants havien estat seleccionats prèviament en les diferents fases locals de l’Olimpíada que es van celebrar entre els mesos de març i juny en les diferents facultats participants.

La representació valenciana en la competició disputada a Reus estava integrada per un equip de sis estudiants seleccionats en la Fase Local de l’Olimpíada d’Economia celebrada a València el passat 23 de març. Aquesta prova s’organitza de forma conjunta per la Facultat d’Economia de la Universitat de València i la Facultat d’ADE de la Universitat Politècnica de València.

La V Olimpíada Espanyola d’Economia ha contat amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili i de les institucions locals de Reus, així com amb la col·laboració de l’Associació Espanyola d’Economia (AEE) i l’Associació Científica d’Economia i Adreça de l’Empresa (ACEDE), i el Consell General de Col·legis d’Economistes d’Espanya.

Aquesta olimpíada, que es va celebrar per primera vegada en la Universitat de València en 2009, es tracta d’una prova de caràcter acadèmic i educatiu, l’objectiu del qual és incentivar i estimular l’estudi de l’Economia entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica i divulgar els estudis d’Economia.

Més informació:
V Olimpíada Espanyola d’Economia

Notícia publicada: 02/07/2013