Inici / Notícies
NOTíCIES

Complicacions de les lents de contacte i tractament, en el diploma d’Oftalmologia de la UV

Els canvis en l’estil de vida actual i l’arribada de les noves tecnologies estan generant que les taxes de miopia cresquen a un ritme alarmant, especialment entre els més menuts. Segons les últimes dades del Llibre Blanc de la Visió a Espanya s’estima que entorn del 7,4 per cent, és a dir, uns 2,5 milions de persones utilitzen les lents de contacte com a mètode de compensació visual en el nostre país. Conscient d’aquesta situació, la Universitat aposta de nou per l’Expert Universitari en Aplicacions Oftalmológicas de les Lents de contacte.

Aquest diploma es realitza mitjançant l’Aula Virtual de ADEIT, els alumnes l’única cosa que hauran de fer presencialment seran les pràctiques

«La formació de professionals de l’oftalmologia és deficitària; no obstant això, durant la seua pràctica clínica utilitzen o prescriuen la utilització de les lents de contacte amb finalitats òptiques, cosmètics, prostètics o terapèutics» explica Antonio López, codirector del diploma i professor titular del Departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió de la Universitat de València, per la qual cosa deuen conèixer «qualsevol complexitat que puga sorgir amb elles», aquell és un dels motius pels quals naix aquest diploma en paraules de López.

«El principal objectiu del diploma és la formació en el coneixement de l’adaptació i control postadaptació de les lents de contacte, així com el de les complicacions derivades de l’ús d’aquestes i el seu tractament. Finalment, també han de tindre en compte l’ús terapèutic de les lents», explica el director. És a dir, el curs està dirigit fonamentalment per a professionals del sector mèdic de l’oftalmologia.

Aquest diploma, la preinscripció de la qual està oberta, es realitza mitjançant l’Aula Virtual de la Fundació ADEIT, per la qual cosa és un curs online que permet la participació de l’alumnat sense que aquesta siga depenent de la presència geogràfica de l’alumnat de la Universitat de València. Seran les pràctiques les que haja de realitzar de forma presencial.

Més informació i inscripció: Expert universitari en Aplicacions Oftalmológicas de les Lents de Contacte

Notícia publicada: 22/11/2017