Inici / Notícies
NOTíCIES

Representants de Paraná s’interessen per la cooperació universitat-empresa en ADEIT

La Fundació ADEIT va reunir representants de la regió de Paraná (Brasil) per a mostrar les accions que realitza des de fa 30 anys en matèria de cooperació universitat-empresa. Els assistents, professionals de l’àmbit de la universitat i de l’empresa privada, van mostrar interès en la formació que ofereix la Universitat de València per a potenciar l’especialització al seu país. Al seu torn, van mostrar gran interès per la formació professional pràctica de titulats i titulades a través de les beques ja que poden ser una via per a reconduir el talent de la Universitat a les empreses.

La formació de títols propis i les beques la millor via per a reconduir el talent de la Universitat a les empreses
Entre els assistents es trobaven Adriano Augusto Krzyuy, director de l’Associació d’empreses Brasileres de Tecnologia de la Informació en Paraná (ASSESPRO-PR), Edwin Vladimir Cardoza, professor del Departament d’Enginyeria de Producció de la Universidade Estatal de Maringá, José Antonio Tadeu director del IAPAR – Institut Agronômico de Paraná, Izoulet Lima, consultor de la Gobernancia Estatal de TIC en Paraná, Jean Carlos Alberini, gerent de l’Agència Paraná de Desarollo (APD) i Borja Vivanco, manager de Infyde Pairing.

Vicente Francés, subdirector de la Fundació i director del departament d’E-learning, va ser l’encarregat de presentar tant els serveis directament relacionats amb la Universitat de València com són les pràctiques en empresa, MOTIVEM i la Càtedra de Cultura Empresarial com els serveis propis com són el suport de cursos i jornades en línia a través del centre de serveis d’E-learning, l’organització i gestió de congressos, la formació contínua, les accions d’innovació i les accions d’ocupabilitat que desenvolupa ADEIT.

Rafael Escamilla, Cap de l’Àrea de Programes Europeus de IVACE, va explicar la relació del fòrum de ADR i la REDFUE a través de la Iberoam Academy, un programa d’intercanvi entre personal tècnic iberoamericà i de les agències espanyoles per a fomentar el coneixement entre tots dos col·lectius. Finalment, Pedro Morillo, director acadèmic d’ADEIT i responsable de Títols Propis de la Universitat de València, va destacar la importància dels cursos de postgrau a través dels quals es formen una mitjana de 6.000 estudiants a l’any ja que són una via d’especialització en una àrea determinada, així com per al recluitment que aconsegueix una major captació de talent per part de les empreses.

Notícia publicada: 23/11/2018