Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT vist per les empreses del seu Patronat

«ADEIT és una eina fonamental per a la col•laboració entre la Universitat i l’empresa. Són dos mons distints que, com en els clàssics de la literatura espanyola, necessiten a una celestina que acosta ambdues parts, i aqueixa és una funció que compleix magníficament ADEIT». Així ho va explicar José Vicente González, president i director general de GH Electrotermia, durant el cicle d’entrevistes que ADEIT va realitzar a les empreses del seu Patronat amb motiu del seu 25 aniversari.

En aquesta mateixa línia s’han expressat la resta de patrons de ADEIT, que han destacat de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València la seua capacitat «per a obrir nous camps en l’àrea de la cooperació universitat-empresa», en paraules del director general de Colebega, Enrique Sánchez Ballesta. Una cooperació que, com indica el director general a València i Catalunya del ETRA, Rafael Barnola, és «imprescindible».

Sense Universitat, no hi ha empresa i no hi ha futur
En aquesta línia José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç de València, ha precisat que aquesta col•laboració és «clau per al futur de la nostra economia». «Sense Universitat i sense coneixement, no hi ha empresa i no hi ha futur», ha ressaltat. Cambra de comerç al costat de GH Electrotermia han estat dues de les empreses que han protegit al Patronat de ADEIT des dels seus inicis.

El Patronat de ADEIT està compost per representants de la Universitat de València així com per algunes de les més representatives empreses i entitats de la Comunitat Valenciana. Durant aquests 25 anys, més de 30 empreses han format part d’aquest Patronat.

Al llarg de l’acte de commemoració del 25 aniversari de ADEIT, les empresas del Patronat van rebre, de mans del seu president, Carlos Pascual, un guardó com    reconeixement per la seua trajectòria de col•laboració. Entre les entitats que van arreplegar aquest guardó es troben Cambra de València, Colebega, Consum, Emivasa, ETRA, Fira València, Fundació Bancaixa, Fundació Iberdrola, GH Electrotermia, la Caixa, Mercadona, Pavasal, RNB, UMIVALE, Vossloh Espanya i els patrons electes José Luis Martínez Morales, professor de Dret Administratiu de la Universitat de València, i a Juan Viña, catedràtic de Bioquímica de la Universitat de València. En aquest acte, també es va lliurar un guardó, pel seu lliurament i dedicació, al rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i al president del Patronat de ADEIT i del Consell Social, Carlos Pascual.

A més, també es va reconèixer la labor de Salvador Gil com secretari del Consell Social de la Universitat de València entre 1986 i 1995; de Vicente Boquera, com secretari del Consell Social de la Universitat de València; d’Antonio Aracil, director general de ADEIT; d’Antonio Rico, president de ADEIT entre els anys 1987 i 1995; de Francisco Tomás, rector de la Universitat de València entre 2002 i 2010.

Els patrons, pilar fonamental de ADEIT
http://25anys.adeituv.es/ca/25-anys/patronato/