Inici / Notícies
NOTíCIES

Programadors, experts en màrqueting, enginyers i metges, perfils més demandats en 2013

Programadors de l’àmbit tecnològic, noves figures sorgides en el món del màrqueting, responsables comercials, enginyers i metges especialistes, seran els perfils qualificats més demandats durant l’any 2013, tal com va anunciar el responsable territorial d’Adecco, Francisco Martínez, durant una jornada de Lunes con Empleo celebrada recentment en ADEIT.

Els treballadors valencians són els quarts en satisfacció laboral, amb una valoració global de 6 punts

En 2013, malgrat l’elevada taxa d’atur a Espanya –segons l’informe ‘Los + Buscados’ de la consultora Adecco Professional– es preveu una elevada demanda d’aquests perfils, considerats estratègics per a les empreses. Especialment, pel que fa a la contractació de l’any anterior, s’espera un increment en l’àrea comercial, en un any –explica l’informe– en el qual les companyies han d’apostar més que mai per incrementar les seues vendes. Així mateix, el sector informàtic es veurà beneficiat del continu auge de perfils en línia com programadors web, community managers o analistes i consultors. Per contra, es preveu una lleugera reculada en l’àrea sanitària i de la salut, donada la situació que travessa el sector. No obstant això, els especialistes en dermatologia, ginecologia i pediatria es troben entre els més cercats en 2013.

Altres professions especialment cotitzades durant el nou any seran les d’analista financer de projectes energètics, director de compres, supervisor de producció, enginyers de projectes i experts en màrqueting experiencial, entre d’altres.

Els empleats valencians, quarts a Espanya en satisfacció laboral
Els treballadors valencians són, segons el Monitor Adecco d’Oportunitats i Satisfacció en l’Ocupació, presentat per Francisco Martínez en ADEIT, els quarts en satisfacció laboral, amb una valoració global de 6 punts sobre 10. Navarra, amb 6,7 punts, País Basc, amb 6,6 i Madrid, amb 6,2 són les úniques comunitats autònomes amb una puntuació superior a la de la Comunitat Valenciana.