Inici / Notícies
NOTíCIES

La codirectora del Màster en Psicologia Clínica, Pilar Barreto, Premi Sanitàries 2018

Pilar Barreto Martín, catedràtica de Psicologia Clínica i codirectora del Màster Propi en Psicoteràpia i Psicologia Clínica de la Universitat de València, és una de les 16 dones guardonades amb el premi Sanitarias corresponent a 2018. El premi està promogut per Sanitaria 2000, grup editor de la revista ‘Redacción Médica’. Pilar Barreto ha sigut la premiada en l’apartat de Psicologia.

Segons els organitzadors, si hi ha un àmbit de la societat en el qual la feminització és una realitat constatada, aquest és el de la Sanitat. Tres quartes parts de les persones que desenvolupen la seua activitat professional en aquest sector són dones, mentre que per al total d’ocupats en el mercat laboral a Espanya, el percentatge femení oscil·la sobre el 40 per cent. Malgrat aquesta i altres dades que reflecteixen de forma evident el fenomen de la feminització en la sanitat, la veritat és que les condicions de treball i les responsabilitats atribuïdes al col·lectiu laboral sanitari difereixen en funció del gènere. Dues proves d’açò són els salaris percebuts i la presència de dones en els organigrames directius. El premi vol contribuir a posar fi a aquesta situació.

Pilar Barreto és també vicepresidenta de la Societat Valenciana de Medicina Pal·liativa. Va rebre el guardó de mans de Rosa Mª Redondo, subsecretària del Consejo General de la Psicología, i Mercedes Otero, gerent de la Sociedad Española de Médicos Generales y de Familia.

Màster Propi de Psicologia Clínica i Psicoteràpia
El Màster Propi en Psicoteràpia i Psicologia Clínica: Estratègies Actuals d’Intervenció, que codirigeix Barreto al costat del psicòleg clínic José Gil, és un dels màsters amb una llarga trajectòria de la Universitat de València. Amb 23 edicions, el màster ha format ja a més de 500 professionals que exerceixen la seua labor diària en la pràctica clínica. La clau d’aquest màster: que els alumnes i alumnes que participen «visquen en primera persona tots els processos cognitius pels quals funcionen els humans» per a poder proporcionar habilitats en la seua pràctica de desenvolupament clínica diària.

Aquest màster, eminentment pràctic i que s’imparteix de forma semipresencial, ofereix també les principals claus del tractament en Psicoteràpia, a més d’estudiar Counseling i Salut; Mindfulness; la Teràpia Cognitiu-Conductual per a l’Estrès, l’Ansietat i la Depressió; i la Intervenció en Contextos Familiars.

Més informació i inscripció:
Màster Propi de Psicoteràpia i Psicologia Clínica: Estratègies Actuals d’Intervenció

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 27/03/2018