Inici / Notícies
NOTíCIES

L’ocupació i la innovació es reforcen en el nou pla d’actuació 2013-14 d’ADEIT

Els membres Patronat d’ADEIT van aprovar la passada setmana noves activitats per a continuar avançant en la seua missió d’aproximar la Universitat de València a les empreses. Ho van fer durant la seua última reunió, que va contar amb la presència del nou president del Consell Social i d’ADEIT, Manuel Broseta, i del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Concretament, els nous programes se centren en les àrees de l’ocupació i de la innovació, àrees d’importància clau, tal com va recordar el president d’ADEIT. D’una banda, en l’àmbit de l’ocupació i l’emprenedoria, durant 2013-14 s’engegarà per primera vegada un concurs per a emprenedors amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria empresarial, professional i social entre els estudiants de la Universitat de València a través dels seus professors. Aquest projecte es desenvolupa en el marc de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, el president de la qual és José Vicente Morata que presideix també la Cámara de Comercio de València.

A més, duurant 2013-14, més de 9.000 estudiants realitzaran pràctiques en més de 2.500 empreses i es gestionaran 359 cursos de postgrau propi i d’especialització sobre diferents temàtiques.

A més, començarà la seua marxa un nou programa dirigit a facilitar la incorporació al mercat laboral dels estudiants d’algun dels 32 màsteres propis de la Universitat de València que inclourà activitats com l’elaboració d’un autodiagnòstic per a l’ocupació, cursos per a millorar el desenvolupament professional o tallers presencials per a treballar en l’aula les habilitats i eines bàsiques requerides en el mercat de treball.

Per altra banda, el Departament de Transferència per a la Innovació afegirà als seus programes habituals dos noves activitats. El Fòrum + Europa, a través del que es crearà una plataforma per a analitzar, debatre i proposar línies de col·laboració universitat-empresa en l’Horitzó 2020. Altra activitat serà un curs que, sota el títol Cualinntec, oferirà formació a 100 titulats universitaris per a millorar la seua qualificació en l’àmbit de la innovació.

Aquestes activitats vénen a reforçar els programes que tradicionalment desenvolupa ADEIT parar enfortir la col·laboració de la Universitat de València i el seu entorn socioeconòmic. Durant 2013-14, més de 9.000 estudiants realitzaran pràctiques en més de 2.500 empreses i es gestionaran 359 cursos de postgrau propi i d’especialització sobre diferents temàtiques. A més, es continuarà treballant per a difondre l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària a través de la Càtedra de Cultura Empresarial i es gestionaran diferents congressos, seminaris i cursos a mesura d’empreses i professionals.

Notícia publicada: 25/09/2013