Inici / Notícies
NOTíCIES

Bellver: «L’oci és un factor clau per a la inclusió social»

L’oci forma part de la quotidaneïtat de les nostres vides fins al punt de constituir un element essencial de l’existència de l’ésser humà. Igual que els adults necessitem l’oci per a prendre’ns un respir del treball i poder desconnectar als xiquets els ocorre el mateix. D’aquesta manera, hem d’entendre que la nostra cultura i la societat no es podrien entendre sense l’oci.

«El desenvolupament integral de la nostra infància i joventut requereix d’una oferta funcional educativa i enriquidora», explica Mª Carmen Bellver, directora del curs i professora de la Facultat de Filosofía i Ciències de la Educació de la Universitat de València
Però a València, com en altres zones urbanes, els xiquets han anat perdent la seua llibertat d’acció i la possibilitat de divertir-se de forma tradicional i no solament açò, existeix també una falta d’espai per al joc. És per açò pel que la Universitat de València llança la primera edició del títol d’Expert Universitari en Oci i Joc. Disseny de Projectes en Entorns Educatius d’Oci i Temps Lliure i Risc d’Exclusió Social. «El desenvolupament integral de la nostra infància i joventut requereix d’una oferta funcional educativa i enriquidora», explica Mª Carmen Bellver, directora del curs i professora de la Facultat de Filosofía i Ciències de la Educació de la Universitat de València.

Visibilització de l’oci

«L’objectiu fonamental del màster és visibilizar l’oci amb una entitat suficient i com un factor clau per a la vida de les persones així com un factor d’inclusió social», conta Bellver.

Aquest curs ofereix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per a la comprensió dels processos de desenvolupament educatiu dels vessants físics, psicològics i socials dels xiquets i xiquetes en relació al joc, tot açò combinant una vessant didàctica, científica, lúdica, organitzativa i tècnica. Així mateix, capacita per al disseny i direcció de projectes d’oci i temps lliure en entorns educatius i de temps lliure.

És així com aquest títol, que comença aquest mateix mes de novembre i acabarà en maig de 2017, proporciona una formació més específica i qualitativa als professionals de l’educació i de l’àmbit soci-cultural. «El perfil que es pretén aconseguir és el de formador i dissenyador de projectes d’oci i d’exclusió social», indica Bellver.

La preinscripció s’ha ampliat fins al pròxim 22 de novembre, així que no et perdes aquest curs.

Notícia publicada: 08/11/2016