Inici / Notícies
NOTíCIES

M. Falomir i la Càtedra de Finances, entre els guardonats en els Premis Universitat-Societat

El director del Museu del Prado, Miguel Falomir, i la Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander són dos dels guardonats enguany en els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de Valencia que es celebraran el pròxim 29 de gener. Tant Falomir com la Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander tenen un punt en comú: el vincle que existeix amb la institució pública. Falomir va ser estudiant de la Universitat de València i la Càtedra de Finances organitza activitats que permeten als estudiants complementar la seua formació en finances i gestió empresarial.

Aquests guardons s’organitzen en cinc grans modalitats: Recerca i Desenvolupament, Trajectòria de col·laboració Universitat de València, Alumni Plus, Premis a l’Excel·lència Docent i Càtedres Institucionals o d’empresa
La Càtedra de Finances Internacionals del Banc Santander ha sigut premiada enguany en la categoria Càtedres Institucionals o d’empresa de la Universitat de València. Aquesta secció, nova enguany en els Premis Universitat-Societat, naix per a premiar a aquelles càtedres que destaquen especialment pel seu suport a un àrea i amb la qual existisca una vinculació real des de la Universitat de València. Per això, aquesta càtedra ha sigut la premiada per la seua trajectòria organitzant activitats formatives que permeten a estudiants de grau completar la seua formació. A més, actua d’altaveu per a divulgar a la societat temes relacionats amb les finances, la gestió empresarial i l’exposició internacional de les empreses. També es gestionen conferències, jornades i cursos des d’aquesta càtedra i es fomenta l’activitat investigadora dels membres de la comunitat educativa així com la publicació d’articles, monografies i llibres.

Miguel Falomir, Alumni Plus
Per la seua banda, Miguel Falomir rebrà el premi en una de les dues modalitats Alumni Plus que en aquest cas destaca l’excel·lència professional, acadèmica i empresarial d’antics alumnes de la Universitat de València amb una trajectòria contrastada com la de Falomir que demostra una aportació exemplar al progrés de la societat. L’altre guardó d’aquesta mateixa modalitat enguany recau sobre tres estudiants: Jessica Ortega, Vincent Blay i Carolina Sanz.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha sigut premiada en la categoria de Trajectòria de Col·laboració
Jessica Ortega, llicenciada en Psicologia, dirigeix el projecte ‘PROGRAMA PREV@CIB’ que ofereix tant a l’alumnat com al professorat les eines per a prevenir el ciberbulling. Vincent Blay és investigador en Formació en el programa de Doctorat en Enginyeria Química Ambiental i de Processos i coordina ‘Scienceart’, una plataforma perquè la interacció entre personal científic i gràfic siga el més fluïda possible. Finalment, Carolina Sanz, estudiant del grau de Turisme, forma part del projecte ‘ATURI’ que dur a terme accions en els municipis de les zones de l’interior o rurals per a promoure un desenvolupament sostenible a través del turisme col·laboratiu, compromès i independent.

El premi a la Trajectòria de Col·laboració ha recaigut en la Unitat Militar d’Emergències (UME) que té un conveni de col·laboració amb la Universitat de València que fa possible que els estudiants puguen realitzar pràctiques, activitats i cursos que milloren la seua formació. A més, d’aquesta estreta col·laboració que desenvolupen conjuntament ambdues entitats desembocarà pròximament en un postgrau sobre emergències.

Professorat premiat en Excel·lència Docent
Aquests Premis Universitat-Societat també tenen com a objectiu destacar la professionalitat del quadre docent vinculats a la Universitat de València a través del premi a l’Excel·lència Docent. Per aquest motiu enguany hagen sigut premiat els següents professors: Vicente Cerverón, professor titular d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE); Javier Molina, professor titular de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri; Mª Antonia Noguera, professora titular de Farmacologia de la Facultat de Farmàcia; Margarita Parra, catedràtica de Química Orgànica de la Facultat de Química; i Rosario Serra, professora titular de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret.

Així mateix, el Consell Social a través de la modalitat Recerca i Desenvolupament premia accions i projectes de col·laboració en R+D entre grups de la Universitat de València i empresa dels quals resulte una relació model de cooperació. Enguany és el cas d’Aurora Seco, del departament d’Enginyeria Química amb Aqualia, ja que a través d’aquesta col·laboració Seco ha pogut realitzar treballs sobre la qualitat de les aigües dels litorals marítims, la seua recuperació, la directiva marc d’aigües d’Europa i el seu compliment a la Comunitat Valenciana, entre uns altres.