Inici / Notícies
NOTíCIES

El dèficit públic i el desenvolupament europeu, temes guardonats en els premis Bernardo Pena

Les causes del dèficit públic espanyol entre els anys 1992 i 2015 i el desenvolupament sostenible d’Europa van ser els temes dels treballs guardonats en els premis Bernardo Pena, lliurats durant el XXX Congrés Internacional d’Economia Aplicada ASEPELT, celebrat la passada setmana en ADEIT i en la Facultat d’Economia, que celebra el seu 50º aniversari enguany. Sota el lema ‘Dades, informació i coneixement en Economia’, més de 150 investigadors i professionals de prestigi reconegut del món de l’economia, les finances i la banca de més de deu nacionalitats diferents s’han donat cita a València per a debatre sobre temes d’actualitat en aquests àmbits.

Els premis Bernardo Pena, que van ser lliurats durant el sopar en commemoració del 30 aniversari d’aquest congrés en el restaurant submarí del Oceanogràfic, reconeixen la labor dels millors joves investigadors en l’àmbit de l’economia aplicada.

Els guardons, dirigits a joves investigadors, es van lliurar amb motiu del 30º Congrés Internacional d’Economia Aplicada ASEPELT

Els premiats han sigut Ignacio Martínez i Christian Chare pel treball presentat amb Luis Palma sota el títol ‘Estudi del dèficit públic espanyol: 1992-2015; causes estructurals i coyunturals’, i Jorge dos Santos i Antonio Cardoso, per l’article ‘Energy-growth nexus and sustainable development in Europe: a panell approach’, presentat amb José Alberto Fuinhas.

L’atenció als joves talents investigadors és una de les tradicions d’aquesta cita de referència internacional en l’àmbit de l’economia aplicada, que la seua 30 edició ha sigut organitzada pel Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. A més dels premis, s’ha inclòs en aquesta edició un àrea temàtica nova denominada ‘Aula de Joves Investigadors’, que ha suposat «una aproximació del congrés a un públic més jove i ha permès als recent titulats exposar treballs de finalització de màster de destacat nivell vinculats amb l’Economia Aplicada», ha explicat Santiago Murgui, catedràtic del departament d’Economia Aplicada de la Universitat i president del comitè organitzador del congrés.

La recerca en economia a Europa va monopolitzar el debat de la sessió presencial del dijous, en la qual van participar destacats investigadors espanyols que treballen en centres de recerca de referència a nivell Europeu i mundial. D’altra banda, el focus de les sessions conjuntes del divendres es va centrar en la metodologia i l’anàlisi de les fonts estadístiques. En aquestes sessions, a més de representants autonòmics, van participar destacats membres de l’Institut Nacional d’Estadística i del Centre de Recerques Sociològiques.

Notícia publicada: 04/07/2016