Inici / Notícies
NOTíCIES

Tres professors de la Universitat reben el Premi Investigador Universitari Emprenedor

Tres professors de la Universitat de València, amb empreses en el Parc Científic de la Universitat, han rebut un reconeixement en les àrees de Medi Ambient, Energia i Biotecnologia en el marc dels Premis a l’Investigador Emprenedor del projecte europeu R&D Industry que reconeixen el desenvolupament d’iniciatives emprenedores per part de professors i investigadors universitaris de les universitats de la Comunitat Valenciana.

Concretament, entre els docents premiats de la Universitat de València es troben el professor del Departament de Química Orgànica Rafael Ibáñez, en l’àrea de Medi ambient, impulsor de Laserfood, una empresa spin-off de base tecnològica que desenvolupa solucions d’alta tecnologia per al sector agroalimentari. El catedràtic del Departament de Física Aplicada i Electromagnetisme, Juan Martínez Pastor, reconegut per aquest guardó en l’àrea d’Energia, és un dels responsables de l’empresa de nanotecnologia Intenanomat. I el professor del Departament de Biologia Funcional i Antropologia Física Carles Soler, fundador de l’empresa Proiser, dedicada principalment al desenvolupament d’equipament biomèdic, ha obtingut l’accésit en l’àrea de Biotecnologia.

Aquests premis, organitzats per IVACE en col·laboració amb ADEIT que realitzen la seua primera edició enguany, s’emmarquen en el projecte europeu R&D Industry aprovat per la Comissió Europea en el marc d’actuacions del Programa MED. El projecte R&D cerca el foment de la transferència de tecnologia i coneixement eficient entre la universitat i l’empresa.

Fomentar la transferència de coneixement entre la Universitat i les empreses
Els Premis a l’Investigador Emprenedor, que van ser lliurats pel conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Comunitat Valenciana, Máxim Buch, tenen com objectiu fomentar la transferència de tecnologia i coneixement entre la Universitat i les empreses i suposen un estímul per al desenvolupament d’iniciatives emprenedores per part de professors universitaris de les universitats de la Comunitat Valenciana.

A més dels guardonats de la Universitat de València, també s’han reconegut amb accésit en l’àrea de Medi ambient a Raúl Moral Herrero, catedràtic de Edafotologia i Agroquímica de la Universitat Miguel Hernández; en l’àrea d’Energia al professor del Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat Politècnica de València  , Josep V. Montagud; i en l’àrea de Biotecnologia s’ha premiat al professor d’Enginyeria Biomèdica de la Universitat Politècnica de València, Enrique Berjano.

Més informació:
Premis a l’Investigador Universitari Emprenedor

Notícia publicada: 04/07/2013