Inici / Notícies
NOTíCIES

La Carlos III i el Grup Zeltia, guardonats en els premis nacionals universitat-empresa

El Grup Zeltia i la Universitat Carlos III de Madrid han estat guardonats amb els Premis Universitat-Empresa, lliurats en el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social en acte presidit per la secretària d’Estat d’Ocupació, Engrancia Hidalgo.

La Xarxa Espanyola de Fundacions Universitat-Empresa (REDFUE), de la qual ADEIT

forma part, impulsa aquests premis amb l’objectiu de reconèixer exemples de cooperació continuada entre empreses i universitats que constituïsquen un referent en aquests dos àmbits.

El jurat ha decidit premiar al Grup Zeltia, en la modalitat Empresa, per l’estreta col·laboració amb la Universitat en la recerca de productes beneficiosos per a la salut humana, especialment aquells dirigits a malalties sense tractaments efectius fins al moment com són molts tipus de càncer o determinades malalties oculars com el glaucoma.

En la modalitat Universitat, el premi ha recaigut en la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), per la creació del centre mixt AIRBUS, situat en el Parc Científic de la UC3M, des del qual es desenvolupen projectes conjunts de tecnologia.

Durant l’acte de lliurament d’aquests premis, el president de la REDFUE, Eduardo Manrique de Lara, va destacar la seua preocupació per «l’ingent nombre de graduats que ixen de les aules i que no troben treball». Per això, va manifestar la seua obstinació a seguir treballant en tots àmbits que contribuïsquen a reduir aquestes xifres. Entre altres dades del treball desenvolupat per les fundacions universitat-empresa en els últims tres anys, el president de la REDFUE, va destacar els més de 87.000 universitaris que han realitzat pràctiques nacionals i internacionals en més de 33.000 empreses; les 143.000 persones que han participat en activitats per al foment i la millora de la ocupabilitat; les més de 22.700 persones que s’han beneficiat d’activitats d’emprenedoria; i les més de 100.000 que han realitzat activitats de formació contínua o de postgrau. A més, va afegir altra dada positiva; «en els últims tres anys, gràcies a les activitats dels nostres associats, s’han creat més de 1.350 empreses, 60 d’elles de base tecnològica».

L’acte de lliurament dels premis va contar amb la participació de Luis Rodríguez Ovejero, president executiu de SATEC (Sistemas Avanzados de Tecnología, S.A), quI va impartir la conferència titulada Innovació, competitivitat i ocupació: Ocupació global i impacte social.

La secretària d’Estat d’Ocupació, Engrancia Hidalgo, va estar acompanyada en aquest acte per Federico Morán, secretari general d’Universitats; Marina Villegas, directora general d’Investigació Científica i Tècnica; José Manuel Vilar, gerent de Cepyme i Eduardo Manrique de Lara, president de la REDFUE.

Més informació:
www.redfue.es

Notícia publicada: 21/11/2014