Inici / Notícies
NOTíCIES

Ford España i l’Institut de Polibienestar, entre els Premis Universitat-Societat 2020

Ford España i l’Institut de Polibienestar són dos de les entitats reconegudes per la Universitat de València en la XXIV edició dels Premis Universitat-Societat que organitza cada any el seu Consell Social. L’objectiu d’aquests guardons és reconéixer la labor d’aquelles entitats i persones que millor contribueixen a estrényer vincles entre el món universitari i la societat.

Ho fan en cinc grans àmbits: mecenatge empresarial, impacte social, accions humanitàries o socials d’organitzacions socials, alumni plus i excel·lència docent.

Ford España, premiada en la modalitat Mecenatge Empresarial
Ford España ha sigut reconegut dins de la categoria de Mecenatge Empresarial per portar més de dues dècades col·laborant amb la Universitat de València a través de diferents programes. Destaca, especialment, les pràctiques en empreses i treballs de Fi de Grau i de Fi de Màster en la seua companyia. Des de 1998, un total de 670 estudiants de diferents diplomatures, llicenciatures, enginyeries, graus i postgrau de la Universitat han realitzat les seues pràctiques externes en les instal·lacions de Ford España d’Almussafes, on han sigut tutoritzats per més de 170 professionals.

A més, Ford España col·labora amb la Universitat de València en els àmbits de la formació de postgrau -en els últims anys a través del Certificat en Programació de Robots ABB.Llenguatge Rapid- i de la investigació. Des que en 1996 se signara el primer contracte de col·laboració, s’han desenvolupat conjuntament més de 10 convenis específics de col·laboració i huit contractes d’investigació i suport tècnic. A més, des de 2017, la Universitat de València compta amb un conveni marc, així com un conveni específic amb Ford España, conjuntament amb la Fundació per al Desenvolupament i la Innovació de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, dins de la modalitat Impacte Social i, en concret, en l’apartat dirigit a reconéixer les accions o projectes d’I+D de grups o equips de la Universitat de València que generen benefici social, el Consell Social de la Universitat de València ha reconegut el treball del Projecte InAdvance, del Insituto Polibienestar de la Universitat de València. Aquest projecte, finançat pel programa Horitzó 2020 de la Comunitat Europea, té com a objectiu la integració en els sistemes sanitaris europeus de les cures pal·liatives primerenques en pacients majors amb malalties cròniques complexes no oncològiques. Aborda, d’aquesta manera, dos dels grans reptes de la societat europea; l’envelliment poblacional i l’augment de la prevalença de les malalties cròniques.

L’objectiu d’aquests guardons és reconéixer la labor d’aquelles entitats i persones que millor contribueixen a estrényer vincles entre el món universitari i la societat.

Liderat per l’Institut de Polibienestar de la Universitat de València, el projecte compta amb un consorci format per onze socis, entre els quals destaquen l’Hospital La Fe, el National Hearth Service de Highlands-Escòcia, l’Erasmus Medical Center de Rotterdam, Age Platform Europe i la Universitat Politècnica de València.

La Fundació Col·legi Imperial Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer ha sigut l’entitat reconeguda en la categoria d’Accions Humanitàries, que té com a finalitat reconéixer a aquelles organitzacions socials, fundacions i entitats sense ànim de lucre en les quals participen persones de la comunitat universitària de la Universitat, i que es distingisquen especialment en labors humanitàries o solidàries.

Amb més de mig segle d’activitat, el Col·legi Imperial va començar a atendre xiquets orfes en 1.410. Des de llavors, ha prestat els seus serveis a més de 30.000 xiquets i xiquetes. En el seu Patronat participen els professors de la Universitat de València Vicente Pons, Haydee Calderón, Rosario Serra i Yolanda García.

A més de Ford España i de l’Institut Polibienestar, han sigut reconeguts la Fundació Col·legi Imperial Xiquets Orfes de Sant Vicent Ferrer, la fundadora de Imegen Ángela Pérez i els professors Ana Zorio i Cristóbal Zaragoza.
 
 
El Col·legi s’ha anat adaptant a les necessitats reals de la societat contemporània i ha estés el concepte orfe, més enllà d’aquells xiquetes i xiquetes que han perdut als seus progenitors, a aquells membres de famílies amb dificultats socials, econòmiques o estructurals. Actualment ofereix allotjament, manutenció i formació escolar reglada i extraescolar a 92 xiquets pertanyents a 60 famílies de diferents nacionalitzacions. Un total d’11 tutors treballen per a crear un ambient familiar que els ajude a créixer en un ambient normalitzat.

Premi Alumni Plus a la fundadadora de Imegen
La fundadora del laboratori IMEGEN, Ángela Pérez, és la mereixedora del premi Alumni Plus. Aquesta categoria té com a objectiu reconéixer l’excel·lència professional, acadèmica o empresarial d’antics alumnes de la Universitat de València, amb una trajectòria contrastada que demostre una aportació exemplar, i especialment rellevant, al progrés de la societat.

Ángela Pérez, que es va llicenciar en Ciències Biològiques en 1996 a la Universitat de València, és una emprenedora nada. La seua clara visió de mercat de la medicina genòmica li va permetre fundar la seua primera empresa biotecnològica a la primerenca edat de 23 anys, en 1998.

Actualment està involucrada en fins a huit iniciatives empresarials, centrades en la genètica i la genòmica. Entre elles destaca Imegen, que s’ha convertit en un referent internacional en diagnòstic genètic humà. En l’actualitat, exerceix el càrrec de CEO i presidenta del consell d’administració d’aquesta empresa biotecnològica, que analitza anualment més de 22.000 mostres i inverteix cada any més d’un milió d’euros en projectes d’I+D.

Finalment, els premis dirigits a reconéixer l’Excel·lència Docent han recaigut en la professora del Departament de Comptabilitat Ana Zorio i en el professor associat del Departament de Cirurgia Cristóbal Zaragoza.

Notícia publicada: 30/06/2020