Inici / Notícies
NOTíCIES

‘Finances per a Mortals’, una manera divertida i senzilla de comprendre l’economia

La Càtedra de Finances Internacionals-Banc Santander de la Universitat de València, amb la qual ADEIT té un conveni de col·laboració, va presentar la setmana passada la web ‘Finances per a Mortals’ (www.finanzasparamortales.com), un projecte únic la fi del qual és contribuir a la millora de l’educació financera amb un llenguatge més proper i accessible per a la ciutadania. La presentació es va realitzar en el Campus de Tarongers de la Universitat de València  dins del Curs sobre Gestió de Riscos en el Nou Entorn Financer, organitzat en col·laboració amb el Col·lectiu d’Estudiants de Mercats Financers (CEMF).

Segons va explicar el director acadèmic de la web, Juan Vázquez, cada dia ens trobem amb més necessitat d’explicar les finances i l’economia en una situació de crisi com l’actual. «Del que es tracta amb aquesta web és d’educar i contribuir a la difusió de la cultura financera de forma més transparent i menys opaca», va remarcar Vázquez.

El nom de la web, ‘Finances per a Mortals’, respon a la intenció dels promotors del projecte d’explicar els termes econòmics perquè els ‘mortals’, la gent corrent, els puga entendre. «Sembla que aquests termes són sempre per a divins, per a experts, i volem fer-los per als mortals, per a gent corrent», justifica Vázquez.

‘Finances per a Mortals’ oferix dos tipus de continguts, ‘Gestiona les teues Finances’, que facilita a l’usuari eines d’ús senzill, així com la possibilitat de realitzar consultes sobre el seu dia a dia en aquest àmbit;  i ‘Coneix l’Economia’, en la qual el visitant pot saber més sobre l’actualitat econòmica, els seus protagonistes i conèixer diferents punts de vista per a entendre el que succeeix. S’inclouen a més recursos audiovisuals i enllaços d’interès amb els quals completar la informació sobre aquests temes.

Els termes econòmics i financers, més comprensibles amb Finances per a Mortals

‘Finances per a Mortals’ respon a la intenció dels promotors del projecte d’explicar els termes econòmics perquè els ‘mortals’, la gent corrent, els puga entendre
Apartats d’actualitat com Wikifinanzas, en la qual es poden tractar conceptes i qüestions sobre economia i finances; o Finances en 140 en la qual es realitzen definicions de conceptes econòmics igual d’extenses que un tuit, són dos exemples de diferents apartats que conté aquesta web. A més, ‘Finances per a Mortals’ està present en diferents xarxes socials en la qual té canal obert per a interactuar amb els usuaris.

El projecte va ser presentat, a més de pel director acadèmic del projecte, per Vicent Soler, degà de la Facultat d’Economia, i el director de la Càtedra de Finances Internacionals Banc Santander-Universitat de València, el catedràtic d’Economia Financera i Actuarial, Ángel Pardo.

En aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació de la Universitat de Cantàbria per a l’Estudi i la Investigació del Sector Financer (UCEIF) a través del Santander Financial Institute, col·laboren –a més de la Càtedra de Finances de la Universitat de València – la Càtedra de Finances de la Universitat Pontifícia Cometes; la xarxa de càtedres de responsabilitat social; la Fundació Centre Internacional de Formació Financera (CIFF) de la Universitat d’Alcalá d’Henares; la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA); i Universia, la major xarxa d’universitats de parla hispana i portuguesa.

El projecte ‘Finances per a Mortals’ compta amb el suport institucional de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i amb el mecenatge de Banc Santander, a través de la seua Divisió Global Santander Universitats, que organitza també activitats presencials en els campus universitaris i en altres espais culturals.

Més informació en:
Finances per a Mortals
Vídeo presentació Finances per a Mortals