Inici / Notícies
NOTíCIES

Estudiants de tot el món presenten en ADEIT les seues idees de negoci en el marc de Climate KIC

Climate KIC ADEITUn total de 42 estudiants de diverses universitats de tot el món participen aquests dies en ADEIT en la setmana final del Curs d’Estiu (“The Journey”). Aquest curs, organitzat per la Universitat de València en el marc del projecte Climate KIC (Knowledge Innovation Community), ofereix formació als futurs emprenedors per a generar noves idees de negoci innovadores relacionades amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic i les noves tecnologies.

Aquesta serà la cinquena setmana del curs, després de l’estada en les universitats de Utrecht i Budapest, on els estudiants han tingut l’oportunitat de rebre formació tant científica en l’àmbit del canvi climàtic, com empresarial, amb l’objectiu defensar idees innovadores de negoci en aquest àmbit.

Ara ha arribat el moment de presentar aquestes idees de negoci a València, segons explica Paz Ruiz, coordinadora des de la Universitat de València de les activitats d’Educació de la Climate KIC a València. «Es tracta d’una formació eminentment pràctica, en la qual el nostre objectiu és que els estudiants no només augmenten els seus coneixements sobre els aspectes més rellevants de la mitigació i adaptació al canvi climàtic sinó que siguen capaços de proposar i defensar una idea de negoci viable».

Els estudiants han presentat noves idees de negoci innovadores relacionades amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic i les noves tecnologies

Per a això, s’han configurat grups interdisciplinars i multiculturals, una decisió que, en opinió de Paz Ruiz, enriqueix la qualitat dels projectes. Cadascun d’ells han presentat les seues propostes de pla de negoci davant un Jurat format per experts en temes d’innovació i en l’àrea de creació d’empreses, que analitzarà els punts forts i febles de cadascun dels projectes.

A més, ha acudit a la presentació de projectes (‘pitch competition’) un membre de la Junta de Govern de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), María Garaña, presidenta de Microsoft Espanya, amb l’objectiu de conèixer in situ i de primera mà les activitats que s’estan desenvolupant en el marc de la Climate KIC per part de les institucions valencianes.

Una aposta pel medi ambient
La Comunitat per a la Innovació i el Coneixement en Canvi Climàtic (Climate KIC: www.climate-kic.org), és un partenariat públic-privat, finançat pel EIT, amb l’objectiu d’aglutinar a entitats europees rellevants que promoguen la innovació en l’àmbit del canvi climàtic. S’estructura en tres grans pilars, educació, emprenedoria i innovació, en els quals la Universitat de València –juntament amb altres universitats i entitats valencianes– està col·laborant activament.

Noticia publicada: 3/09/2013

Notícia actualitzada: 5/09/2013