Inici / Notícies
NOTíCIES

El Teatre Aplicat s’incorpora l’oferta de Postgrau a través d’un nou màster

La primera edició del Màster Propi en Teatre Aplicat es llança amb l’objectiu de proporcionar formació especialitzada en els quatre grans àmbits d’intervenció del teatre aplicat: educació formal; canvi social, participació i apoderament tant dels individus com de les comunitats; el canvi personal i dels col·lectius; i el canvi corporatiu i el de la formació dins de l’empresa.

El curs serà eminentment presencial amb sessions pràctiques, assistència i comentari a cinc espectacles teatrals i elaboració dels dossiers didàctics corresponents. L’alumnat realitzarà un total de 240 hores de pràctiques en empresa durant el segon any. 

Segons expliquen els responsables del màster, s’establiran convenis amb Teatres dela Generalitat per a que els alumnes puguen assistir als espectacles teatrals que es representen en les diferents sales.

La direcció compta amb Vicente Alfonso, professor de l’Escola Universitària en el Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València, Tomás Motos, adscrit al Institut Creativitat i I.I. UVEG, i Antoni Navarro, Màster en Didàctica de l’Art Dramàtic per la Universitat de Québec a Mont-real (UQAM).

Organitzat pel Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació del Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives amb la col·laboració de la Diputació Provincial de València, la Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESAD), la  Universitat de Quebec a Mont-real (UQAM) i Ñaque Editora, el Màster Propi en Teatre Aplicat compta amb docents professionals de renom tals com Leopoldo García Aranda, director de la Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESAD), María Pilar Ortega, de la Companyia Teatre Micalet S.L, l’autora teatral Patricia Pardo i els actors Joan Collado, Jesús Alejandro Muñoz i Vicente Ortolá.

La realització d’aquesta formació permetrà impartir les classes de Taller de Teatre en els IES d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, intervenir en el camp de l’animació sociocultural, exercir com dramaterapeuta i intervenir com a formador i coach en la formació contínua en les empreses i en les organitzacions entre altres eixides professionals.

Aquells alumnes que hagen realitzat el Diploma en Teatre de l’Educació: Pedagogia Teatral de la Universitat de València en alguna de les seues edicions, i hagen obtingut la qualificació d’apte, podran accedir al Màster amb una taxa reduïda.

Màster Propi en Teatre Aplicat

Notícia publicada: 04/07/2016