Inici / Notícies
NOTíCIES

El programa de mentors consolida noves iniciatives empresarials

La consolidació d’iniciatives empresarials part de joves empresaris ha estat un dels resultats del Programa de Mentors para Emprenedors Universitaris organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, a través del que empresaris i directius han tingut l’oportunitat de compartir experiències i coneixements amb joves emprenedors formats en aquesta càtedra.

Prendre distància per a la reflexió, alliberar-se de la por, establir sinergies i carregar-se d’il·lusió han estat els principals aspectes destacats pels 18 joves emprenedors que han participat en el programa de mentors

Es tracta d’una iniciativa «única en les universitats públiques», en paraules del seu director, l’economista Javier Garín, que també ha exercit com mentor. Garín ha destacat, durant la clausura del programa, que el punt diferencial d’aquesta iniciativa radica que el centre del procés és l’emprenedor mentoritzat.

La visió dels mentors
Francisco Javier Quiles, director de Relacions Externes de Consum, que ha mentoritzat sobre aspectes jurídics i tributaris, ha destacat el format innovador del curs, que es va desenvolupar en sessions grupals en les quals es van abordar materials allunyades dels tradicionals cursos d’emprenedors o de coaching.

Per la seua banda, el director general adjunt de Gandia Blasco, Pablo Ramiro, ha subratllat que aquesta iniciativa li ha permès aprendre «més del que pretenia ensenyar» i ha animat als participants a aprendre del fracàs.

Per altra banda, el director general d’Engloba+Adtiviti, José Adolfo Vedri, les sessions del qual s’han centrat en l’àrea de màrqueting, ha coincidit a destacar l’aprenentatge que han obtingut els mentors gràcies al programa. «Empreses del s.XX hem tingut l’oportunitat d’estar amb empreses del s.XXI», ha assenyalat.

A més, han participat com mentors altres empresaris i directius d’empreses com Vicente Ruiz (RNB), Mariano García (Banif), Pedro Alonso (Banc de Madrid), Miguel Valdecabres (Missflor), Manuel Pérez-Alonso (Imegen) o Josep Vicent Mascarell (Baleària).

Reflexió i il·lusió dels mentoritzats
Prendre distància per a la reflexió, alliberar-se de la por, replantejar-se i assentar el funcionament de l’empresa, establir relacions i sinergies entre els joves emprenedors i carregar-se d’energies i il·lusió han estat els principals aspectes destacats pels 18 joves emprenedors que han tingut l’oportunitat de participar en aquest programa.

«El dia a dia de vegades ens fa perdre la perspectiva», explica María Errant, de l’empresa Kamaleon i una de les participants del programa, qui destaca que aquesta iniciativa li ha ajudat a tenir una visió global i a eixir del seu dia a dia.

Juanjo Torres, de la Clínica Colón, ha posat l’accent en la superació de la por. «Les persones ens aportem i ens enriquim. Vaig obrir la clínica i vaig pensar que la meua percepció de la realitat era molt negativa. El programa m’ha ajudat a canviar-la», ha dit.

El director general de la Càtedra de Cultura Empresarial, Vicente Ruiz, que ha presidit l’acte de clausura, ha destacat la «il·lusió» i el «enorme optimisme» que transmeten els participants en aquesta iniciativa i ha recordat la voluntat d’aquesta càtedra de seguir oferint iniciatives que contribuïsquen a difondre l’esperit emprenedor.

Notícia publicada: 12/07/2013