Inici / Notícies
NOTíCIES

Jornada sobre el canvi legislatiu en protecció de dades en ADEIT

La preocupació entorn de la circulació de dades sensibles (ideologia, religió, creences, salut, vida sexual, etc.) al costat de la irrupció d’avanços tecnològics com l’emmagatzematge de dades en el núvol, el mesurament de dades i l’anàlisi online han provocat un replantejament del reglament general de protecció de dades que va a implicar canvis en organitzacions, tant públiques com a privades.

Amb la finalitat d’analitzar aquests canvis legislatius, la Fundació Universitat-Empresa ADEIT organitza la jornada Efectes, canvis i reptes del reglament general de protecció de dades, que se celebrarà el pròxim 23 de juny en horari de vesprada.

Ricard Martínez, anterior president de l’Associació Professional Espanyola de Privadesa i cap del Servei de Transparència de la Diputació de València i impulsor d’aquest seminari adverteix sobre el risc de la mala praxi en l’ús de la tecnologia. «La companyia que no adeqüe els seus tractaments al reglament general de protecció de dades perdrà el tren del futur de l’economia digital», afirma.

L’objectiu del seminari consisteix a oferir un primer contacte amb el reglament general de protecció de dades; Una primera aproximació que «identifique necessitats i permeta abordar des de la tranquil·litat el disseny de l’estratègia de manera que al maig de 2018 afrontem la seua plena aplicabilitat amb els deures fets», explica Ricard Martínez

El seminari va dirigit a professionals, empresaris, representants i responsables de gestió de dades d’organitzacions empresarials, de col·legis professionals, de l’administració autonòmica i local, d’institucions dels sectors de la Sanitat i Educació, i d’associacions i altres entitats. En tots aquests àmbits és necessari «formar als empleats amb un compromís ferm en la qualitat dels tractaments d’informació personal i amb la seguretat dels sistemes», explica Ricard Martínez.

Durant aquesta jornada s’analitzaran, entre uns altres, la implementació de mesures de compliance, els procediments de col·laboració amb l’autoritat de protecció de dades o l’adopció de codis de conducta i certificacions. Ricard Martínez subratlla que «la regulació posa els drets de l’usuari i clients en el centre i obliga a oferir-los seguretat i a garantir molt bé els seus drets».

La sessió tindrà un format de seminari intensiu de quatre hores de durada. Juntament amb Ricard Martínez, expert en l’àmbit públic de la protecció de dades, Laura Aliaga, especialista en dret mercantil i experta d’aquesta temàtica en l’àmbit privat, participarà com a ponent en aquest seminari.

Més informació i inscripcions:
Jornada Efectes, canvis i reptes del reglament general de protecció de dades

Notícia publicada: 23/05/2016