Inici / Notícies
NOTíCIES

Serratosa: «Estem en un cicle expansiu, un bon moment per a emprendre»

La conferència pronunciada per Javier Serratosa sota el títol «Emprenent entre crisi: 1992-2017» ha servit per a clausurar la 18a edició de Qui pot ser empresari? i finalitzar els dos anys en què Carlos Bertomeu, president d’Air Nostrum, ha sigut director acadèmic de aquest programa. L’acte va estar presidit pel president de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, Alfonso Maldonado, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i del president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual de Miguel.

Javier Serratosa, conseller delegat de Grup Nefinsa i president executiu d’Ursa Insulation, va animar als alumnes a emprendre «al meu juí -els va dir- estem en el començament d’un cicle expansiu, és un bon moment per a entendre». «Emprener és difícil -va continuar- però és una de les coses més boniques que pots fer, una vegada coneixes l’èxit, has d’estar sempre atent al mercat i a la competència».

Serratosa va oferir algunes claus als alumnes, essencials per a entendre el món de l’empresa i els negocis. La primera d’elles, que no hi ha cap model d’èxit únic, hi ha unes quantes vies per a arribar. També va apuntar que «al igual que no hi haurà treballs per a tota la vida, ja no hi ha negocis per a tota la vida» pel que han de ser, els va dir, «flexibles a les circumstàncies i al mateix temps diferents».

El conseller delegat de Grup Nefinsa també va advertir que «ningún pla es cumplix» pel que la clau residix a anar «adaptant-se a la possible cadena d’errors que es donen i anar corregint-los sobre la marxa». Finalment, els va recordar que no han de perdre la capacitat de detectar oportunitats ja que «el ideal és emprendre en negocis diversificats», va afirmar.

Bertomeu finalitza la seua etapa com a director acadèmic
Carlos Bertomeu, president d’Air Nostrum, nové director acadèmic de la Càtedra, ha impulsat importants novetats sota la seua direcció: han augmentat el nombre de patrons que s’han convertit en professors, s’han incrementat les visites a empreses i s’han exercit activitats de caràcter social com la reforestació duta a terme en Portaceli. Així mateix, el seu objectiu al llarg d’aquestos dos anys ha sigut despertar inquietuts en els alumnes, generar-los models i valors i ajudar-los a desmitificar la figura de l’empresari.

Notícia publicada: 05/05/2017