Inici / Notícies
NOTíCIES

Treballar cara a cara contra el coronavirus i no sentir por. Les principals recomanacions

Les emergències sanitàries poden tindre efectes psicològics com ara l’ansietat, la depressió, la por o les preocupacions. En la situació actual de pandèmia per COVID-19, la incidència d’ansietat, ja siga com a símptoma o com a trastorn, és bastant elevada, sobretot en el personal sanitari, sent més acusada en el sector de la infermeria.

Així ho explica la directora del Màster Propi en Tractament dels Trastorns d’Ansietat i Estrés, la professora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València, Elvira Martínez Besteiro.

En general, els professionals de la salut i els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat tenen sobrecàrrega de treball assistencial i poden veure’s desbordats, amb por al contagi i a la transmissió a familiars i afins. A més, com explica la directora del màster, també poden sentir por, frustració i culpa.

Per a combatre aqueixa por i ansietat que els pot produir aquesta sobrecàrrega de treball, Martínez Besteiro ens ofereix algunes recomanacions a seguir:

Més informació: 
Màster Propi en Tractament dels Trastorns d’Ansietat i Estrés de la Universitat de València 

Notícia publicada: 17/04/2020