Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de cent tutors de pràctiques en empreses reconeguts en la Facultat d’Economia

La Facultat d’Economia va ser testimoni del reconeixement de 122 tutors en empreses, un «agent essencial» en les pràctiques en empreses. Així es va remarcar durant l’acte de lliurament de diplomes de reconeixement que va coincidir amb el XIII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

La Facultat d’Economia és una de les facultats més compromeses amb les pràctiques, sent el centre de la Comunitat Valenciana amb més pràctiques en empreses i entitats de la Comunitat Valenciana. Només en l’últim curs acadèmic, més d’1.200 estudiants de la Facultat d’Economia van realitzar pràctiques en prop de 450 empreses i entitats. En aquest sentit, José Manuel Pastor, vicedegà de Pràctiques, Relacions amb l’Empresa i l’Economia de la Facultat d’Economia, va remarcar la vàlua de les pràctiques en el procés formatiu dels estudiants i va reconèixer la labor dels tutors de pràctiques per inculcar habilitats i destreses als estudiants «de forma desinteressada que no es poden ensenyar en la facultat».

Durant l’acte, el vicepresident d’ADEIT, Alfonso Maldonado, va subratllar que les pràctiques en empreses representen un dels programes destacats en matèria de cooperació universitat-empresa, sent un dels primers programes que va desenvolupar ADEIT des de la seua constitució fa vint-i-set anys. «Les pràctiques constitueixen una de les millors maneres de traslladar la Universitat a l’interior de les empreses», va precisar Maldonado.

La Universitat de València, formadora del millor capital humà
En aquest sentit, el degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Vicent Soler, va agrair a les empreses participants en el programa de pràctiques «per haver apostat per aquest maridatge universitat-empresa». «No és el millor moment per a contractar, però sí per a conèixer el millor capital humà que hi ha en aquesta empresa pública que és la Universitat de València», va explicar Soler.

Més d’1.200 estudiants de la Facultat d’Economia van realitzar pràctiques en prop de 450 empreses i entitats en l’últim curs acadèmic
Per la seua banda, el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, va indicar que si alguna cosa ens està ensenyant aquesta situació econòmica és a tenir l’obligació de «donar eixida» a aquest capital humà que es forma en la Universitat de València. «Les empreses necessiten saba nova, i açò s’aconsegueix amb l’alt capital humà existents en les universitats valencianes».

Per part dels tutors de pràctiques en empreses, Lola Mor, sòcia auditora de Fides Auditors, va subratllar la «important labor» que les empreses tenen a servir de vincle entre la vida acadèmica i l’empresarial per a l’estudiant. Per la seua banda, la coordinadora de Pràctiques de la Facultat d’Economia, Empar Pons, va agrair aquesta col•laboració de les empreses amb la Universitat de València que «no és més que la col•laboració amb la societat valenciana».

Notícia publicada: 20/02/2014