Inici / Notícies
NOTíCIES

Un de cada 10 xiquets ja naixen per reproducció asistida a Espanya

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat demostra a través de les seues dades que cada vegada són més les dones que opten per sotmetre’s a tècniques de reproducció assistida per a tractar problemes de fertilitat. En 2015, any en el qual es van arreplegar les últimes dades sobre aquest tema, solament a Espanya el 8,6% dels naixements va ser gràcies a aquests mètodes de concepció; és a dir, dels més de 420.000 parts que es van produir 36.318 van ser gràcies a tractaments com la fecundació in vitro o la inseminació artificial. També es van realitzar quasi 128.000 cicles de fecundació in vitro i unes 39.000 inseminacions artificials a Espanya. Fet que posiciona a Espanya com a líder a Europa en la realització de tècniques de reproducció assistida, i amb tendències ascendents, doncs han augmentat un 9,5% els tractaments in vitro.

Amb aquest màster els estudiants aconseguiran comprendre els mecanismes de la fertilitat, així com les causes d’infertilitat i les tècniques empleades per a combatre-la en reproducció assistida
Per això, la Universitat de València aposta un any més pel Màster Propi sobre la Base Teòrica i Procediment de Laboratori en la Reproducció Assistida en el qual els estudiants aconseguiran comprendre els mecanismes de la fertilitat, així com les causes d’infertilitat i les tècniques empleades per a combatre-la en reproducció assistida. A més també coneixeran les tècniques de recerca aplicada a diferents situacions de l’estudi i tractament de l’esterilitat en humans de la mà de més de 50 professionals de l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI)

Els seus directors, Carlos Antonio Simón, catedràtic del departament de Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat de València i Nicolás Garrido, director de la Fundació IVI, expliquen que «tant en països desenvolupats com en els quals estan en vies de desenvolupament s’ha anat produint un augment significatiu en la necessitat de tècniques de reproducció assistida per part de la població general, provocat usualment pel retard en l’edat materna a la qual es pretén concebre juntament amb els hàbits de vida i factors genètics i ambientals» el que ha produït un «augment de la necessitat de professionals formats en l’àrea de la medicina reproductiva».

L’alumnat durà a terme el màster a través de l’Aula Virtual de ADEIT on trobarà diapositives locutadas, i tot tipus de materials multimèdia que faciliten la posada en pràctica dels seus coneixements.

D’aquesta manera, el curs proveeix a l’alumne tant la base de formació «que tot professional de la medicina reproductiva ha de tenir» així com «el dinamisme dels procediments més actualitzats». És per això que aquest curs resulta «útil» tant per als recentment egressats de grau o llicenciatura biomèdica com per als professionals de l’àrea que tinguen com a objectiu actualitzar-se per a poder proporcionar als seus pacients el millor servei. L’alumnat durà a terme el màster a través de l’Aula Virtual de ADEIT on trobarà diapositives locutadas, i tot tipus de materials multimèdia que faciliten la posada en pràctica dels seus coneixements.

També en anglès
Els mateixos directors són els encarregats de coordinar el Master Degree in the Biotechnology of Human Assisted Reproduction and Embryology, curs que té com a objectiu que l’alumnat es professionalitze en el sector de la reproducció assistida però amb una perspectiva més global perquè així puga desenvolupar-se en aquest camp fora d’Espanya. El professorat, amb més de 25 anys d’experiència, durà a terme videoconferències i facilitarà imatges i tutories perquè aquests no tinguen cap dubte a l’hora de dur a terme les seues tasques.

Més informació i inscripció: Màster Propi sobre la base teòrica i procediment de laboratori en la reproducció assistida

Més informació i inscripció: Master degree in the Biotechnology of Human Assisted Reproduction and Embryology

Notícia publicada: 08/11/2017