Inici / Notícies
NOTíCIES

INCLIVA, aliat de recerca per a les empreses del Patronat de ADEIT

Responsables de l’Institut de Recerca Sanitària INCLIVA i membres del Patronat de ADEIT han mantingut aquesta setmana una reunió per a estrènyer llaços de col·laboració en matèria de recerca i innovació.

INCLIVA, constituït en 2000 i acreditat com a Institut de Recerca Sanitària per l’Institut de Salut Carlos III en 2001, gestiona la recerca biomèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València i el seu Departament de Salut, així com determinats grups d’excel·lència científica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i de l’Institut Universitari Valencià d’Infertilitat, IUVI.

L’objectiu, la millora de la qualitat de vida
El seu principal objectiu, com va indicar el seu director general i cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de València, Andrés Cervantes, és «promoure i gestionar recerca de qualitat, integrant els vessants bàsics i clíniques per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans».

Oncologia, dany cardiovascular, metabolisme i dany orgànic i medicina reproductiva són les quatre línies en les quals treballen els més de 400 investigadors i 39 grups de recerca del INCLIVA, tal com va detallar el seu director. Així mateix, entre els seus principals resultats, va destacar la intensa producció científica. Només en 2017 investigadors del INCLIVA van ser responsables de 544 publicacions, de les quals un 20 per cent se situen en el primer decil amb un factor d’impacte mitjà de 6,27.

A més de la internacionalització, en el treball de INCLIVA destaca la transferència de coneixement. És en aquest punt on s’emmarca la reunió amb les empreses del Patronat de ADEIT. «Les possibles relacions amb el món empresarial són sempre benvingudes», va assegurar el doctor Cervantes.

Dacsa, Embutidos Martínez, Emivasa, RNB i Ubesol van ser les empreses participants en la trobada, en el qual també va participar el president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, i el seu director gerent, Antonio Aracil. Tots ells van coincidir a felicitar al INCLIVA per la qualitat de la seua recerca i es van mostrar oberts a realitzar projectes de recerca conjuntament per a continuar desenvolupant productes segurs i de qualitat per als seus clients.

Juan Manuel Pérez Mira: «Es tracta d’un primer pas per a aproximar postures i propiciar la transferència de coneixement, donant resposta a la principal missió de ADEIT»

INCLIVA, aliat de recerca per a les empreses
Per a Carlos Simón, catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat de València i investigador principal del Grup de Recerca de Cèl·lules Mare aplicades a la Reproducció, les empreses han de ser les que establisquen les necessitats d’innovació i, posteriorment, des de INCLIVA, plantejar com podria col·laborar-se i quin grup podria fer-ho. «És com tenir un departament de recerca propi en les empreses, però molt més econòmic», va apuntar.

«Les empreses són les que han de proposar les necessitats i nosaltres els qui hem de donar-los solució des de la recerca», va reiterar en aquest sentit el catedràtic en Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i investigador principal del grup de Recerca de Bioquímica Tissular Juan Viña.

Per la seua banda, la cap del Departament d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic, catedràtica de Medicina i investigadora principal del grup de recerca en càncer de mama, Ana Lluch, va subratllar la necessitat de col·laborar amb l’entorn. «Una recerca ha de traslladar-se a la societat i al teixit empresarial» i va apuntar a la importància d’establir plans concrets. «La indústria necessita recerca», va assenyalar.

A més, en la trobada, van participar els catedràtics de Fisiologia de la Universitat de València José Viña i Federico Pallardó, que a més són investigadors principals dels grups de recerca en envelliment i exercici físic; i fisopatología cel·lular i orgànica de l’estrès oxidatiu, respectivament. Així mateix, van assistir el director econòmic, la sotsdirectora científica i el responsable de la Unitat de Suport a la Recerca de INCLIVA, Vicente Juan, Marta Peiró i Pedro Fernández.

El president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, va clausurar la trobada assenyalant que es tracta d’un «primer pas» per a aproximar postures i propiciar la transferència de coneixement, donant resposta a la principal missió de ADEIT. «Treballem per a posar en contacte a aquests dos mons», va assegurar.

 Notícia publicada: 18/04/2018