Inici / Notícies
NOTíCIES

L’empresariat de Xàtiva i el seu Ajuntament exploren vies de cooperació universitat-empresa

Reunión Ayuntamiento XàtivaRepresentants d’empreses i entitats de Xàtiva, a través del seu Ajuntament, han mantingut una reunió amb responsables de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, amb l’objectiu d’explorar possibles vies de col·laboració en matèria d’innovació i emprenedoria.

A la reunió, que ha tingut lloc a  Xàtiva, han assistit, per part de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira, per delegació de la seua presidenta, María Emilia Adán, i el seu director gerent, Antonio Aracil. Per part de l’Ajuntament, han participat el seu alcalde, Roger Cerdà, el tinent d’alcalde, Juan Ignacio Reig, i els regidors José Vicente Benavent i Ricardo Martínez. Així mateix, han assistit a la trobada nou representatives empreses xativines de diferents sectors: Construcciones i Promociones Ángel Díaz, Stil Conversion, Xacex, Adexa, Ysabel Mora, Onok, Recreatius Saetabis, Unicoffin i Inelcom.

Juan Manuel Pérez Mira, vicepresident del Consell Social de la Universitat de València, ha exposat la missió i activitats de la Fundació ADEIT, com mig propi de la Universitat, constituït fa més de 30 anys pel Consell Social per a aproximar el món universitari a l’empresarial.

Centre de dinamització universitat-empresa
Per part seua, Antonio Aracil ha detallat les possibles línies de col·laboració amb el teixit empresarial xativí i amb el seu Ajuntament i ha apuntat a la posada en marxa d’un centre de dinamització universitat-empresa. Beques formatives, formació a mesura per a empreses, detecció de talent universitari així com un cicle de conferències i debats són algunes de les accions que es contemplen en el marc d’aquest centre. Serà l’Ajuntament de Xàtiva el que farà la tasca de paraigua perquè aquest futur centre de dinamització universitat-empresa siga una realitat a la ciutat, amb la intenció de facilitar la col·laboració entre els empresaris de Xàtiva i la Universitat de València.

Notícia publicada: 17/10/2019