Inici / Notícies
NOTíCIES

Adela Valero: «Els tutors i tutores són la peça clau per a l’èxit de les pràctiques»

SEAT-PELes persones que tutoritzen les pràctiques d’estudiants en empreses són l’element fonamental per a assegurar el bon desenvolupament de l’experiència pràctica, segons ha assegurat la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, Adela Valero. Ho ha fet durant la clausura d’una nova edició del programa SEAT-PE (Sistema d’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes), que té com a objectiu millorar la qualitat de les pràctiques en empreses. Un programa que la vicerectora d’Ocupació ha qualificat de «important i necessari» per a continuar treballant amb la finalitat de millorar la qualitat de les pràctiques que –ha assegurat– constitueixen una peça clau en la formació de l’estudiantat.

Durant l’acte de clausura també han intervingut el director gerent de ADEIT, Antonio Aracil, el director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP), Salvador Palazón. Tots dos han coincidit amb la vicerectora en la necessitat de continuar incrementant la qualitat de les pràctiques i en el important rol que juguen per a això els tutors i tutores, tant de la Universitat com del teixit empresarial. «Volem continuar treballant per a millorar les pràctiques», ha assegurat Aracil, qui ha subratllat el creixement exponencial del programa en els 30 anys d’existència de ADEIT. «Comencem amb tot just 15 pràctiques i hui dia s’ofereixen més de 11.500 pràctiques anuals en més de 6.000 empreses i entitats», ha assenyalat.

«Aracil: Volem continuar treballant per a millorar les pràctiques. Vàrem començar amb només 15 pràctiques i hui dia s’ofereixen més de 11.500 pràctiques anuals en més de 6.000 empreses i entitats»

En representació de les persones participants en aquesta edició de SEAT-PE, van oferir unes paraules, Alfonso Manzaneda, tutor d’empresa, i Enriqueta Vercher, tutora acadèmica. El representant dels tutors d’empresa va posar l’accent en què les pràctiques en empreses han de ser «beneficioses» per a totes dues parts. Per part seua, la professora de la Facultat de Ciències Matemàtiques Enriqueta Vercher va reivindicar una major relació amb els tutors i tutores d’empresa així com un major reconeixement de la tutoria de pràctiques per part de la Universitat de València.

Així mateix, José Miguel Guillén, tutor d’empresa, i Begoña Clavel, tutora acadèmica, que van participar en el programa en edicions anteriors, van exposar la seua positiva experiència i com aquesta formació ha contribuït a dur a terme una millor tutoria de pràctiques.