Inici / Notícies
NOTíCIES

La tutorització mitjançant SEATPE, clau per a l’adaptació de l’alumnat al món laboral

«L’aprenentatge d’aquests alumnes és la nostra responsabilitat, la qual cosa comporta que hem de traure el millor de cada alumne perquè puguen adaptar-se i tenir una visió global del món laboral. Per això, ha sigut un honor i un plaure formar part d’aquesta edició perquè hem après que és necessari treballar amb l’estudiantat amb una programació, amb un projecte de formació», va assenyalar Rosa María Guiralt, tutora d’empresa i fiscal delegada de Violència de Gènere de la Fiscalia Provincial de València, durant la seua intervenció en la clausura del programa Sistema d’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes-SEATPE de la Universitat de València. No obstant això, va destacar que ha d’haver-hi «més comunicació» entre els qui tutoritzen en l’empresa i els qui ho fan des de la Universitat de València ja que desconeixen «els seus defectes» durant la tutorització en l’empresa perquè des de la institució pública «no arriba».

Juan Manuel Núñez, tutor acadèmic i professor associat d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de València, va assenyalar que este programa serveix «per a treballar en conjunt i així poder gestionar la qualitat de les pràctiques»

A continuació, va ser Juan Manuel Núñez, tutor acadèmic i professor associat d’Educació Física i Esportiva de la Universitat de València, qui va agrair «als qui han fet possible aquest programa» ja que serveix per a «superar les distàncies entre els dos mons: el de la universitat i el de l’empresa per a així poder treballar en conjunt per a gestionar la qualitat de les pràctiques». Finalment, Isabel Vázquez, vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, va ser l’encarregada de donar pas a Manuel Cebrián de la Serna, catedràtic en Tecnologia Educativa per la Universitat de Màlaga i director del grup Globalització, Tecnologia, Educació i Aprenentatge, qui va desgranar les característiques de la rúbrica digital, així com els seus usos i va clausurar l’acte.

SEAT-PE, programa capital en la Universitat de València
Juan Manuel Pérez-Mira, president de la Fundació ADEIT, Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, Salvador Palazón, director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) i Isabel López van ser els encarregats de presidir l’acte i lliurar els corresponents diplomes als tutors. Pérez-Mira va destacar que «aquest programa és un dels capitals d’ADEIT i de la Universitat de València ja que ofereix les eines necessàries per a millorar la tutorització de les pràctiques, element fonamental en la formació de l’alumnat». López va insistir que activitats com aquesta «posen en valor» la necessitat que els professionals repensen la forma d’organitzar les pràctiques per a construir un escenari en el qual «cada vegada aprenen millor i ensenyen millor». Vázquez, va posar l’accent que SEATPE «es consolida» així com la «millor via» de formació per a tutors. Finalment, Palazón va subratllar «la importància de la coordinació entre els tutors» per a comprovar «si l’estudiant és capaç de desenvolupar totes les competències que ha après en l’aula» pel que les pràctiques professionals són «fonamentals».

Notícia publicada: 20/12/2017