Inici / Notícies
NOTíCIES

Clausurada la segona edició del curs en línia sobre gestió de reciclatge en la C. Valenciana

«Reciclar és útil i és una garantia de futur per a la sostenibilitat». Sota aquesta màxima s’ha clausurat la segona edició del curs en línia ‘El reciclatge en la Comunitat Valenciana: aprendre per a ensenyar’, patrocinat per Ecoembes i Ecovidrio i realitzat en col·laboració amb la Generaltiat Valenciana. Aquest curs, realitzat a través de l’Aula Virtual d’ADEIT, ha format en gestió de residus, en les seues dues edicions, a més de dos-cents professionals de l’educació.

Concretament, en aquesta última edició s’han inscrit 138 alumnes, un 42 per cent d’ells professionals en actiu i més de la meitat (51,45%) d’educació secundària i de diferents àrees de coneixement.

Ja està oberta la tercera edició d’aquest cur que es realitza en línia a través de l’Aula Virtual d’ADEIT
Aquest curs, com ha precisat Juan M. Alonso de Velasco, sotsdirector de Màrqueting i Comunicació d’Ecoembes, és «fonamental perquè es forma amb tècniques de gestió de reciclatge al personal que després va a formar en les aules». A més, Alonso ha informat sobre una nova iniciativa dirigida als educadors anomenada ‘Los profes cuentan‘ a través de la qual els professors escriuen un conte i els estudiants l’il·lustren.

La sotsdirectora General de Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Carmen de Rosa, ha felicitat als professors participants i els ha animat a fomentar el reciclatge dins de les aules. «Sou una peça important per a aquest desenvolupament per a després importar aquestes accions de sensibilització als alumnes i que aquests siguen preceptors», ha precisat la sotsdirectora general. En aquest sentit, Roberto Fuentes, gerent d’Ecovidrio en la Comunitat Valenciana, ha manifestat que gràcies a aquests cursos es fomenta la utilitat del reciclatge «una garantia de futur per a la sostenibilitat».

Per la seua banda, el sotsdirector de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), Vicente L. Francès, ha destacat que aquest curs s’ha nodrit molt de les aportacions dels casos proposats pels seus participants. A més, també ha informat sobre una nova edició d’aquest curs, la inscripció de la qual ja està oberta.

Més informació:
El reciclatge a la Comunitat Valenciana: Aprendre per a ensenyar