Inici / Notícies
NOTíCIES

Un seminari analitzarà en ADEIT la qualitat de l’aire per al benestar de les ciutats

ADEIT acollirà el pròxim 4 de març el seminari internacional gratuït ‘Governança en qualitat de l’aire’ emmarcat dins del projecte Gouv’Airnance: ciutats mediterrànies per la qualitat de l’aire. Aquest projecte està realitzat per l’Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València -Polibienestar en col·laboració amb l’Institut de l’Edificació (IVE) i altres socis de Trípoli (Líban), Aqaba (Jordània) i Marsella (França).

El seminari analitzarà la qualitat de l’aire i el sistema espanyol i valencià de vigilància, entre altres temes
Segons expliquen els seus organitzadors, l’investigador principal de l’Institut de Polibienestar, Rafael Lostado, en col·laboració amb Jordi Garcés, a través d’aquest seminari, els socis del projecte abordaran la importància «crucial» de la qualitat de l’aire per al benestar de les poblacions de les ciutats mediterrànies.

En l’actualitat, com remarquen els investigadors de la Universitat de València , «són varis els desafiaments als quals cal plantar cara» com els gasos d’efecte hivernacle que contribueixen a l’escalfament global i a l’augment de les patologies respiratòries en els centres urbans del Mediterrani.

Reduir la contaminació de l’aire
En aquest sentit, el projecte Gouv’Airnance, finançat per la Comissió Europea sota el programa ENPI, té com objectiu reduir la contaminació de l’aire urbà en la zona del Mediterrani a través de la posada enmarxa de sistemes de mesurament i del desenvolupament d’una governança territorial integrada per a millorar la qualitat de l’aire. Aquest projecte està coordinat per l’Institut del Mediterrani de Marsella i col·labora l’Institut Polibienestar de la Universitat de València , l’Institut de l’Edificació (IVE), la Comunitat Urbana del Fayhaa (Líban) i la zona econòmica especial de Aqaba Autoritat-Ben Hayyan Internacional de Laboratoris.

Seminari gratuït prèvia inscripció en:
Seminari internacional Governança en l’aire