Inici / Notícies
NOTíCIES

La nova gestió de l’IVA en les empreses a estudi en un nou seminari en ADEIT

ADEIT acollirà un nou seminari amb la finalitat que les empreses i professionals que es dediquen a l’administració i comptabilitat de la gestió de l’IVA puguen actualitzar els seus coneixements a causa de l’últim canvi en el sistema de llevança dels llibres de registre de l’IVA que s’ha dut a terme a través de la Seu Electrònica de la AEAT i que suposa un important canvi després de 30 anys amb el mateix sistema.

Així ho explica el director de el ‘Seminari Sobre l’Adequat Compliment de les Obligacions de Facturació i Registre en l’Àmbit del Subministrament Immediat d’Informació (SII) en l’IVA’, el professor del Departament de Comptabilitat de la Universitat de València, Gregorio Labatut. El seminari s’impartirà pel professional de la AEAT i Màster en Administració Financera i Tributària, Antonio Martínez. El curs es realitzarà el 2 de juny en la seu de la Fundació ADEIT.

Nou sistema de gestió, una «revolució» després de 30 anys sense canvis

El nou SII permet acostar el moment del registre o comptabilització de les factures al de la realització efectiva de l’operació econòmica que subjau a les mateixes
Labatut subratlla que aquest nou sistema de gestió de llevança de llibres d’IVA suposa una «vertadera revolució». El nou SII permet «acostar el moment del registre o comptabilització de les factures al de la realització efectiva de l’operació econòmica que subjau a les mateixes», indica Labatut.

Durant el seminari, que s’impartirà de 9 a 15 hores, s’abordaran els principals avantatges d’aplicació d’aquest nou SII en l’IVA. Com a avantatge més important destaca, com explica Labatut, que suposa una «notable» eina d’assistència al contribuent, sense deixar de costat la «lloable lluita contra el frau que ha de perseguir en tot moment l’Administració Tributària. En aquest sentit, matisa Labatut, va a suposar un increment en les obligacions que la gestió de l’impost sobre el valor afegit imposa als empresaris o professionals. Alguna cosa que, com tota adaptació al sistema nou puc suposar un augment dels costos de gestió.

Més informació i inscripcions:
Seminari Sobre l’Adequat Compliment de les Obligacions de Facturació i Registre en l’Àmbit del Subministrament Immediat d’Informació (SII) en l’IVA

Notícia publicada: 26/05/2017