Inici / Notícies
NOTíCIES

El tractament del dolor d’espatlla des de la fisioteràpia centraran unes jornades en ADEIT

Un enfocament fisioterapéutic i conceptes avançats en l’avaluació i el tractament de l’espatlla és el títol del seminari que se celebrarà els dies 26 i 27 del pròxim mes de març a la seu de ADEIT. El curs, organitzat per la Universitat de València en col·laboració amb la seua Fundació Universitat–Empresa ADEIT, proporcionarà la formació i les eines necessàries per al diagnòstic i tractament de les patologies de l’espatlla, amb especial interés en les disfuncions de l’escàpula.

El seminari, dirigit pel professor de Fisioteràpia dela Universitat de València Enrique Lluch, comptarà amb la participació de dos professors convidats de reconegut prestigi a escala internacional: Mira Meeus i Filip Struyf. Mira Meeus és professora associada del Departament de Ciències dela Rehabilitació i Fisioteràpia dela Universitat d’Anvers i la Universitat de Gant i està especialitzada en el camp del dolor. La recerca i la docència de Filip Struyf, fisioterapeuta esportiu que treballa en el Departament de Ciències dela Rehabilitació i Fisioteràpia dela Universitat d’Anvers, se centren en l’examen clínic de l’espatlla i, concretament, en la reeducació de les alteracions de l’escàpula. “La col·laboració d’aquests dos professors especialitzats en el camp del dolor i de l’espatlla ens aproparan als últims coneixements en la matèria” afirma Enrique Lluch. A més, el professor destaca el caràcter teòric del curs, en el qual s’exposaran conceptes actuals i una altra part pràctica, que es materialitzarà en dos tallers: un sobre l’examen clínic de discinèsia escapular i un altra sobre les estratègies de rehabilitació en pacients amb aquest tipus d’alteració. El programa que dóna forma a les jornades analitzarà, a més, la biomecànica de l’espatlla i la seua anatomia, la neurofisiologia del dolor d’espatlla així com les síndromes relacionades amb el pinçament d’aquesta part específica del braç.

Aquest curs d’especialització està dirigit a estudiants graduats i diplomats en Fisioteràpia, interessats per ampliar els seus coneixements en el tractament de l’espatlla, l’articulació amb més mobilitat de l’aparell locomotor humà i el més propens a sofrir lesions i malalties. El seminari es desenvoluparà en anglés amb traducció simultània i el termini d’inscripció estarà obert fins al 26 de març.

Més informació i inscripcions:
Seminari “Un enfocament fisioterapéutic i conceptes avançats en l’avaluació i el tractament de l’espatlla” 

Notícia publicada: 06/02/2015