Inici / Notícies
NOTíCIES

Dos seminaris gratuïts en ADEIT sobre resolució de conflictes i trastorns en menors

Durant aquest mes d’octubre, la Fundació ADEIT acull dos seminaris online gratuïts que es duran a terme través de la seua Aula Virtual. El tema del primer d’ells tractarà la mediació i solució de conflictes i el segon sobre com fer front als possibles trastorns que es poden produir en els menors durant la seva adolescència.

Mercedes Albiol, educadora social i membre de l’equip tècnic de la Fiscalia de Menors de València, serà qui, el 19 d’octubre a les 18:00 hores, ofereixi «un ampli ventall de possibilitats a l’hora de gestionar els conflictes» a través del seu seminari ‘La mediació: una solució assertiva als conflictes’ que tindrà en compte des dels més «informals» que es produeixen dia a dia fins a la situació d’arribar a «judicis, negociacions col·lectives i arbitratges». Aquest webinar, que tindrà una durada de 60 minuts pretén abordar els aspectes bàsics de la mediació, els seus marcs teòrics i les seves característiques formals.

Abel Baquero, psicòleg en Projecte Home-Fundació Amigó Castelló i doctor en psicologia bàsica, clínica i psicobiología, serà l’encarregat d’oferir el següent seminari sota el títol ‘Alteracions de conducta, menors i patologies’ el proper 25 d’octubre a les 18.00 hores. «Dins de les etapes de desenvolupament, l’adolescència sembla ser un dels períodes crítics d’aquest procés ja que es produeixen ràpides modificacions tant en el plànol social, psicològic i biològic», explica Baquero. D’aquesta manera, «els menors obtenen major prevalença dels trastorns de conducta, dèficit d’atenció i hiperactivitat així com depressió, trastorns d’ansietat i trastorn bipolar». És per això pel que aquest webinar oferirà «indicacions bàsiques d’avaluació al menor amb possible trastorn mental».

Relacionats amb un màster propi de la UV
Tots dos seminaris s’emmarquen en el Màster Propi en Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc de Violència Filioparental, curs que té com a principal objectiu oferir les eines necessàries per aprendre a detectar les circumstàncies de risc així com per intervenir en problemàtiques socials relatives al maltractament, la violència filial, les dependències, l’exclusió, etc. l’eix de la qual d’actuació prioritària siguin tant els adolescents com les seves famílies, tot això des d’una perspectiva multidisciplinària i dirigit tant a professionals del sector com a titulats en Psicologia, Criminologia, Treball social, Educació Social, Sociologia, Pedagogia o Antropologia.

Més informació en: MEPIAR

Notícia publicada: 06/10/2017