Inici / Notícies
NOTíCIES

Els desafiaments de la diversitat cultural i els nous paradigmes d’estudi: SIETAR 2015

És la diversitat un factor determinant dels avantatges competitius d’un país? Com afecten les cultures, els estils, les destreses i l’educació a les formes de veure el món? Amb l’objectiu de reflexionar i aprofundir sobre la complexitat de la realitat mundial emergent, SIETAR, Society for Intercultural Education, presenta la XX edició del Congrés SIETAR Europa. Sota el títol Refreshing the Cultural Paradigm: Sharing Stories, Theories and Next Practices, aquesta trobada reunirà a més de 300 professionals de la comunicació intercultural del 21 al 23 de maig.

Organitzat en col·laboració amb la Facultat d’Economia de la Universitat de València i la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, l’edició 2015 se centra en quatre àrees temàtiques: l’exploració d’identitats multiculturals, els desafiaments a Europa, l’era digital i les perspectives interculturals en els negocis globals. «El congrés de SIETAR Europa és una oportunitat única per trobar-se amb gent de tot el món que treballa en aquesta àrea de coneixement i poder així conversar sobre els desafiaments actuals que la diversitat cultural implica i les seues possibles solucions, tant en l’àmbit empresarial com a social i institucional», assenyala Manuel García Ochando, delegat de SIETAR Europa i expert en gestió de projectes, operacions i màrqueting internacional.

El congrés de SIETAR Europa és una oportunitat única per conversar sobre els desafiaments actuals que la diversitat cultural implica i les seues solucions, tant en l’àmbit empresarial com a social i institucional.
Manuel García Ochando, delegat de SIETAR Europa
Ponents com Marta Williams, periodista experta en lideratge, coach executiu i membre de l’equip fundador d’El País o Stefanie Rathje, consultora, coach i especialista en interculturalitat, lideratge i gestió del canvi, integren la nòmina de conferenciants que donaran forma als tres dies de durada del programa. Paral·lelament i com a novetat enfront d’anteriors edicions, aquest any s’incorporaran presentacions científiques seleccionades prèviament per professors de tota Europa entre les quals es premiarà a la millor contribució acadèmica.

A més, en el marc del congrés la Filmoteca de València acollirà un festival de cinema sota el lema Film Open Eyes. Activitats culturals, tallers i presentacions completen també la llista d’activitats programades per a la XX edició d’aquesta trobada. «La interdependència i interrelació global és la que ens marca el ritme de recerca i és el motiu que siga cada vegada més necessari crear una xarxa que puga reunir tots els punts de vista i informacions necessàries perquè els estudis sobre interculturalitat siguen complets», apunta el delegat de SIETAR Europa.

SIETAR Europa forma part de SIETAR Global network, que agrupa a més de 30 organitzacions a escala mundial amb més de 5.000 membres especialitzes en l’àmbit de la comunicació intercultural, la comunicació i l’educació i la sensibilització de l’opinió pública, institucions i les empreses sobre la importància de l’aprenentatge intercultural.

Més informació:
E-mail: communication@sietareu.org
XX edición Congreso SIETAR Refreshing the Cultural Paradigm: Sharing Stories, Theories and Next Practices

Notícia publicada: 24/04/2015