Inici / Notícies
NOTíCIES

Silvia Barona: «El mediador és clau per a la resolució de conflictes intersocials»

L’Associació Professional d’Assessors Fiscals de València ha començat un dels dos cursos que la Universitat de València realitzarà aquest quadrimestre, en col•laboració amb ADEIT, per a formar als professionals per a exercir com mediadors. La inauguració va contar amb la ponència de la vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Silvia Barona, gran experta en l’àrea de la mediació. Durant la seua ponència ‘La incorporació de la mediació en el nou paradigma de justícia’, Silvia Barona va advocar per la defensa del mediador com peça clau per a la resolució de conflictes de caràcter intersocial.

«Un jutge no té per què resoldre tot tipus de conflictes. En aquests casos, els mediadors podrien ajudar a solucionar-los». Barona va remarcar que el mediador «no proposa, ajuda» i, per tant, són les parts «les quals arriben a un acord».

En aquest sentit, la mediació es proposa com «clau» en el nou paradigma jurídic. Com va explicar Barona durant la inauguració del Curs d’Habilitació Professional en Alta Mediació, avui dia hi ha moltes més relacions socials, pel que el ciutadà es troba en una societat amb més possibilitats que es produïsca un conflicte. Davant aquest fet, per tant, també és més accessible reclamar davant l’entitat de Justícia. «Abans d’arribar a l’Estat perquè intervinga en un conflicte que no sabem resoldre per nosaltres mateixos, hauríem de plantejar-nos la regularització de la negociació del conflicte amb la figura del mediador», va afirmar Barona.

Formació en mediació, apta per a exercir en aquest àmbit

Silvia Barona: La mediació es proposa com «clau» en el nou paradigma jurídic
Aquest curs, juntament amb el qual es realitzarà a l’octubre dirigit a titulats de qualsevol àmbit en col•laboració amb el Col•legi de Graduats Socials de València, estan dirigits per la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, Gemma Fabregat, i pel catedràtic de Dret Civil d’aquesta mateixa universitat, Javier Plaza.

La mediació ha experimentat gran auge en els últims temps, a partir de la Directiva 2008/52/CE i, especialment, arran de la seua incorporació al dret espanyol a través de la Llei 5/2012. La formació rebuda en aquests dos cursos, a més de capacitar per a exercir en aquest àmbit, facilitarà l’accés, posteriorment, al Màster en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat de la Universitat de València , l’únic màster universitari amb caràcter oficial que aborda conjuntament la mediació i l’arbitratge i que dirigeix el catedràtic Javier Plaza.

Més informació sobre aquest curs:
Curso de Habilitació Professional en Alta Mediació

Preinscripció oberta per al curs d’octubre en:
Curso en Alta Mediació i Mediació Laboral

Notícia publicada: 25/09/2013