Inici / Notícies
NOTíCIES

L’evolució del persimon, a debat a València, primera zona productora a Europa

Les espècies de persimon estan emergint a Espanya. L’augment de la producció en anys recents juntament amb l’èxit en màrqueting i els resultats de l’exportació suposen un impuls per a aquest sector. Segons la directora del VI Simposi internacional de Persimon, María Luisa Badenes, que tindrà lloc en la seu de ADEIT durant el pròxim mes d’octubre, el persimon destaca enfront d’altres fruites perquè «dóna una nota de color al mercat de fruita d’hivern, amb matisos tropicals sense ser un fruiter tropical i a més produït ací mateix».

Sota aquest marc i després dels últims cinc simposis realitzats a Tailàndia, Corea, Austràlia, Itàlia i Xina, es convoca a València a tots els experts relacionats amb la recollida de persimon al sisè simposi, realitzat per primera vegada a Espanya. La ciutat llevantina ha passat de tenir un fruiter menor, que no apareixia en les estadístiques, a ser el primer productor d’Europa i estar entre els principals exportadors mundials. Aquesta transformació i creixement s’ha donat sobretot en aquesta zona, productora del 90% del caqui a Espanya.

L’objectiu del simposi és reunir a investigadors i tècnics de tots els països on el cultiu és important –aproximadament deu països de quatre continents– per a presentar i discutir els últims assoliments en la producció de persimon.

L’estat del cultiu de persimon en el món, els recursos genètics en la plantació, la biotecnologia, el cultiu, la gestió de la recollida, les plagues i malalties i la tècnica d’emmagatzematge de la collita seran els principals temes a tractar en el simposi.

Aquesta és una oportunitat –expliquen des de l’organització de la trobada– per als científics i tècnics d’infermeries, plantacions, cases d’empaquetat, i tots els professionals relacionats amb la cadena de producció d’aquesta recollida per a intercanviar informació sobre l’estat en diferents camps, des de plantes genètiques, recursos de plasma i creixement fins a la gestió de la recollida i les pràctiques culturals amb l’objectiu de millorar la recollida, així com una millor gestió de les tècniques de màrqueting.

Les visites tècniques a les principals àrees de producció d’Espanya (València i Huelva) mostraran als participants els principals aspectes d’aquesta emergent i interessant indústria.

El simposi tindrà lloc entre el 16 i el 20 d’octubre d’aquest mateix any, en el qual es debatrà també sobre la importància del màrqueting per a «donar a conèixer aquest producte i que està permetent augmentar la quota exportadora any rere any», explica la directora del congrés.

Mes informació:

VI Simposi internacional de Persimon

Noticia publicada: 11/03/2016