Inici / Notícies
NOTíCIES

La societat, l’element més important per a protegir un ben cultural

«L’estima i l’estima pels seus béns culturals és el que mou a la societat a protegir-los», explica Adrià Besó, professor de l’Expert Universitari en Protecció del Patrimoni Cultural de la Universitat de València. Un postgrau que, per primera vegada, organitza la Universitat de València i que va començar dilluns passat a la Fundació ADEIT.

Segons el professor d’Història de l’Art de la Universitat de València Adrià Besó, en el moment de protegir un bé, la societat s’organitza, principalment, mitjançant plataformes ciutadanes, per a aconseguir-ho i alertar a l’administració pública. Una vegada detectada la necessitat de protecció, les institucions públiques legislen per a regular el procés que comporta la seua conservació.

El patrimoni cultural, format de mobles i immobles amb un llegat cultural, simbòlic i identitari, representa «la història dels nostres pobles», va explicar Besó durant l’obertura del nou postgrau. Per aquest motiu, el professor va insistir en la necessitat de comptar amb les eines necessàries per a mantenir-ho. Aquest és el principal objectiu amb el qual naix l’Expert Universitari en Protecció del Patrimoni Cultural de la Universitat de València que aquest curs celebra la seua primera edició.

Personal tècnic de museus i centres d’art, forces de seguretat en l’àmbit del delicte i la protecció del patrimoni cultural, professionals en protocols d’actuació en risc i emergències, així com personal de la gestió cultural en gestió d’emergències són alguns dels col·lectius als quals es dirigeix aquest nou curs.

Més informació: Expert Universitari en Protecció del Patrimoni Cultural de la Universitat de València

Notícia publicada: 06/02/2019