Inici / Notícies
NOTíCIES

La multiculturalitat, una eina útil en el sector empresarial, nou taller en ADEIT

«Tenir una ment oberta, pensar que pot haver-hi altres formes de fer les coses i acceptar que el teu no és el millor ni el pitjor, simplement és diferent». Aquests són els principals consells d’Antonio Liu Yang, consultor, formador intercultural, advocat i ponent en el taller pràctic ‘Aprèn a treballar en entorns multiculturals’ que se celebrarà el dimecres que ve 26 d’octubre en la seu de ADEIT.

Vivim en un món cada vegada més multicultural on les empreses tenen seus en països diferents i aquestes al seu torn, estan formades per treballadors que procedeixen de zones molt dispars. En un mateix equip de treball podem trobar-nos amb americans, asiàtics, llatins i europeus alhora. Arribats a aquest punt, Liu Yang planteja: «Sabem treballar correctament amb ells sent tots tan diferents? ».

«Solament sabent com som primer, podem aprendre dels altres»

En moltes organitzacions internacionals els seus treballadors han sigut capaços de crear la seua pròpia cultura de treball. La clau per a poder aconseguir alguna cosa així es basa en entendre la nostra pròpia cultura abans d’endinsar-nos en altres perfils culturals. «Solament sabent com som primer, podem aprendre dels altres», assenyala Yang.

«Moltes empreses quan van a Llatinoamèrica creuen que com parlen el mateix idioma és més fàcil fer negocis i no ho és en absolut. L’idioma ajuda però el que no es veu, és el més important i cal treballar en açò», conclou Yang.
Dins de la multiculturalitat, consultem a Yang si, per exemple, és cert que aqueixa compatibilitat entre europeus del sud existeix, Yang explica que «aparentment sí», no obstant això, a l’hora de dur a terme una idea les cultures xoquen entre elles igual que podria ocórrer en qualsevol altre cas. «Moltes empreses quan van a Llatinoamèrica creuen que com parlen el mateix idioma és més fàcil fer negocis i no ho és en absolut. L’idioma ajuda però el que no es veu, és el més important i cal treballar en açò», conclou.

Així doncs, la multiculturalitat i el seu desenvolupament seran els pilars fonamentals d’aquest taller que durarà quatre hores, de les 16 a les 20 hores del pròxim dimecres 26 d’octubre, i les inscripcions del qual segueixen obertes. «El més important és saber decodificar la teua pròpia cultura i aprendre d’unes altres», comenta Liu Yang. D’aquesta manera, la possibilitat de crear un ambient de treball òptim cada vegada serà més real.

Més informació i inscripcions:

Aprèn a treballar en entorns multiculturals

Notícia publicada: 21/10/2016