Inici / Notícies
NOTíCIES

Tecnologia més eficient, mobilitat elèctrica, i la pròxima revolució industrial, en SAAEI 2017

Concretar el nivell de l’estat de la tecnologia actual i com estan treballant els grups de recerca a Espanya. Aquestos són dos dels objectius del Seminari Anual d’Automàtica, Electrònica Industrial i Instrumentació (SAAEI) 2017 segons explica Esteban Sanchís, catedràtic del Departament d’Enginyeria Electrònica de la Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) i coordinador general d’aquest congrés. Aquest esdeveniment, que se celebrarà els pròxims 5, 6 i 7 de juliol en la ETSE, va girant per tota la geografia nacional i preveu l’assistència d’unes 150 persones en aquesta edició. Així mateix, servirà de punt de trobada entre el personal acadèmic i investigador que presentarà els seus treballs i les empreses del sector de la tecnologia i els laboratoris.

Aquest esdeveniment, que se celebrarà els pròxims 5, 6 i 7 de juliol en la ETSE, va girant per tota la geografia nacional i preveu l’assistència d’unes 150 persones en aquesta edició

Un dels eixos del congrés seran els dispositius semiconductors i components passius la importància dels quals és «evident». En paraules de Sanchis, «aquestos xicotets blocs serveixen per a construir tota l’electrònica que ens envolta», l’evolució d’aquests a través de l’ús de materials com el carbur de silici i nitrur de gal·li, permetran construir circuits electrònics més xicotets i que puguen consumir menys energia, per tant, més eficients, més ràpids i menys contaminants».

Indústria 4.0, la següent revolució industrial
Així mateix, el SAAEI també debatrà el futur de la indústria 4.0, terme que fa referència a la «següent revolució industrial» i que tot apunta al fet que «facilitarà la comunicació entre màquines dins d’una fàbrica» el que suposarà «un pas més enllà en l’automatització del sector». D’aquesta manera, les pròpies màquines podran prendre decisions. Un fet que segons els experts provocarà que «els robots acaben pagant impostos en un futur així com la seguretat social».

L’automatització de les fàbriques fa creure als experts que en un futur «els robots acabaràn pagant impostos així com la seguretat social»

Finalment, els assistents també debatran sobre mobilitat elèctrica, Sanchis confessa que «malgrat que les actuacions polítiques van cada vegada més en línia» amb la seua implantació -restricció dels vehicles en el centre de la ciutat, majors beneficis per a l’ús dels cotxes elèctrics- «encara ha de donar-se un canvi de mentalitat». Així, explica que estem en «una primera fase» en la qual cal trobar la manera que la bateria d’un cotxe dure el mateix o més que un dipòsit de gasolina ple.

També hi haurà conferències
El congrés comptarà amb una sèrie de conferències de la mà d’Enrique Dede, catedràtic de Tecnologia Electrònica de la Universitat de València i conseller Sènior Principal de Tecnologia Corporativa de l’empresa GH a Ohio. Dede oferirà una visió global de futur sobre els dispositius electrònics així com del desenvolupament de convertidors que en els pròxims anys seran capaços de prendre les seues pròpies decisions –els denominats Smart Converters-. Un altre dels ponents serà José A. Carrasco, qui dirigeix l’empresa EMXYS i introduirà les principals dificultats involucrades en les missions d’espai profund des del punt de vista de plataforma, i en particular, la selecció de la topologia elèctrica i el control tèrmic. Finalment, també intervindrà Leo Lorenz, president del ECPE (European Centre of Power Electronics), membre de l’Acadèmia Alemanya de Ciències (IEEE Fellow) i doctor honoris causa per la Universitat de València, per a reflexionar sobre les principals adreces que han de prendre els sistemes electrònics a Europa i incidir sobre les tendències de desenvolupament dels dispositius semiconductors de potència basats en Si i Wide Bandgap.

Més informació i inscripció en: SAAEI 2017

Notícia publicada: 27/06/2017