Inici / Notícies
NOTíCIES

Al voltant del 10% de la població pateix trastorns de la personalitat

Els trastorns de la personalitat (TP) estan presents en una sisena part de la població general, s’estima que entre el 6 i el 10% dels individus tenen un TP (Cloninger i Svrakic, 2016), a més, aquests trastorns estan fortament associats amb els trastorns de l’Eix I (Samuels, 2011), com per exemple, els trastorns alimentaris o els trastorns de l’estat d’ànim. Aquestes malalties es converteixen així en un autèntic problema de salut pública i és per açò que cal dedicar els esforços necessaris per a poder abordar-ho.

En l’actualitat, no es disposa de professionals especialistes així com de centres o unitats apropiades per al correcte tractament d’aquests trastorns. Així ho expliquen les directores del títol d’Expert Universitari en Intervenció Multidisciplinària per a Trastorns de Personalitat dela Universitat de València, la catedràtica Rosa María Baños i la coordinadora dela Unitat de Trastorn de la Personalitat PREVI, Verónica Guillén.

Aquest curs es crea a causa de la insuficiència d’assistència terapèutica i de la cobertura assistencial –tant pública com privada- a Espanya així com de l’escassa professionalització dels professionals del sector, l’absència de centres on s’impartisquen teràpies de forma sistemàtica i controlada i la contínua aplicació de tractaments i dispositius que s’han demostrat ineficients.

Possibles millores a partir d’un tractament multidisciplinari
«La literatura científica demostra que sota un tractament integral i multidisciplinari es poden aconseguir millores importants», assenyalen des de l’adreça del títol. «Per açò, considerem de vital importància la formació d’especialistes en aquests àmbits que puguen desenvolupar tractaments adequats per a aquesta problemàtica», asseguren.

Aquest títol d’expert, únic a nivell nacional i internacional, presenta les claus a l’hora de tractar els trastorns de la personalitat així com la seua avaluació, intervenció, prevenció i promoció. Aquest títol, que forma part del Màster Propi en Intervenció Multidisciplinària per a Trastorns Alimentaris, dela Personalitat i Emocionals, es converteix així en uns dels majors reptes per a la psicologia i la psiquiatria en l’actualitat.

La formació, tant teòrica com a pràctica, s’imparteix per professors de la Universitat de València així com d’altres universitats espanyoles i argentines. A més, també col·laboren en l’ensenyament clínics especialitzats en Trastorns Emocionals del centre PREVI i de la Fundació AIGLE.

Més informació i inscripcions en:

Expert Universitari en Intervenció Multidisciplinària per a Trastorns de la Personalitat

Notícia publicada: 23/11/2016