Inici / Notícies
NOTíCIES

Els tutors d’empresa tenim una «gratificant» labor amb els estudiants

Amb l’objectiu de treballar per acostar un bon servei al client, el director del Grup Naser Fesien, Víctor Martínez, també s’encarrega en el seu moment a dia de tutoritzar la pràctica de l’estudiant de la Universitat de València Elena Ortega durant nou mesos. Un temps en el qual l’estudiant aportarà ‘saba nova’ a l’empresa, com explica Víctor. «Ajudar als alumnes al fet que s’inicien en la formació pràctica de la seua àrea és gratificant com a tutor», remarca Víctor. Es tracta, com indica, d’una inversió de temps com a empresari, però que compensa pels beneficis que reporta compartir la teua visió amb gent jove universitària amb ganes d’aprendre i que aporta nous mètodes a l’empresa.

Què aporta un estudiant en pràctiques per a una empresa?
Víctor Martínez. Portem molts anys tenint alumnes en pràctiques perquè ens sembla molt interessant tenir gent jove. Anem veient l’evolució de la formació universitària i ens aporta saba nova. Al principi, cal donar-li formació i és una inversió de temps, però a poc a poc es van agafant i, al final, acaben sent com un treballador més i aporta molt valor a l’empresa.

A més de la saba nova, quins valors aporta a l’empresa col•laborar en la formació pràctica d’estudiants de la Universitat de València?
V. M. Estar en contacte amb la Universitat de València, amb els nous mètodes i amb la gent jove sempre està bé. És interessant perquè ajudar als alumnes al fet que s’inicien en la formació pràctica de la seua àrea és gratificant. Sé el que és estudiar en la Universitat i després eixir al mercat laboral sense experiència pràctica. A mi m’haguera agradat tenir l’oportunitat de fer pràctiques. A més, tenir una persona que et diga com fer les tasques en una empresa és gratificant per a la teua formació.

Quins consells li dóna a l’estudiant en pràctiques en la seua empresa?
V. M. Jo sempre els dic als alumnes que els coneixements s’adquireixen. L’important és l’actitud. Hi ha molta diferència quan un alumne té ganes i té curiositat. Açò és el que realment diferencia a un estudiant d’un altre. Els coneixements es poden anar adquirint, l’important és l’actitud. La diferència, està ací. A més, també els dic que no cal tenir por, per a açò també cal tenir predisposició.

Com comença una empresa a acollir estudiants en pràctiques?
V. M. Nosaltres comencem fa quinze anys a través de l’Associació Professional d’Assessors Fiscals i ens va semblar molt interessant tenir un alumne on poder establir una formació bidireccional: nosaltres podíem aportar a l’alumne i l’alumne ens podia aportar a nosaltres. És veritat que no hi ha molts despatxos que tinguen estudiants en pràctiques, la qual cosa em sorprèn. El que més pot costar és fer la inversió d’aqueix temps perquè un alumne es forme, després t’adones que té els seus resultats i mereix la pena.

Notícia publicada: 10/04/2014