Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat de València, en el rànquing de les millors universitats

Segons es desprèn de l’última edició del QS World University Rànquings, un ránking de les millors universitats per àrees elaborat juntament amb la consultora Quacquarelli Symonds, la Universitat de València es posiciona entre les millors universitats del món en 11 disciplines de les 39 avaluades: Filosofia, Agricultura i Ciències Forestals, Medicina, Psicologia, Química, Matemàtiques, Física i Astronomia, Educació, Economia i Econometria, i Estadística i Recerca Operativa.

La Universitat de València destaca sobretot en Medicina, situant-se entre les 300 millors universitats a nivell mundial i sisena a nivell nacional; Ciències Biològiques i Matemàtiques, ocupant la sisena posició en el territori espanyol i la 350 en el món; Economia, aconseguint col·locar-se entre les 250 millors universitats a nivell global i en el vuitè lloc nacional, i finalment, Filosofia, Psicologia i Química, aconseguint un top 200 global i cinquena, quarta i cinquena posició respectivament a Espanya. Aquesta classificació atén a sis indicadors clau: la producció científica actual, l’impacte en recerca en funció de les citacions rebudes, la mesura de la sostenibilitat i la continuïtat de la productivitat científica i la productivitat científica corregida.

A més del citat ránquing, una recent publicació d’una altra classificació de reconegut prestigi que avalua el rendiment de 2.000 universitats a nivell internacional, el University Rànquing by Academic Performance (URAP), situa també a la Universitat de València en la tercera posició en relació a les universitats espanyoles. A nivell mundial, en aquest ránking millora la seua posició passant del lloc 193 al 188. De nou en aquest reconeixement es destaca la classificació obtinguda en Ciències Físiques; Ciències Químiques; Comerç, Administració, Turisme i Serveis; i Ciències Matemàtiques. En Ciències Físiques, la Universitat se situa en la posició 79 a nivell mundial i la segona a Espanya i en Químiques ocupa la posició 141 mundial i la quarta a nivell espanyol. En Comerç, Administració, Turisme i Serveis se situa la 171 del món i la tercera a Espanya, i en Ciències Matemàtiques és la 188 en la classificació internacional i sisena d’Espanya.

Més informació:
QS World University Rànquings
University Rànquing by Academic Performance (URAP)

Notícia publicada: 11/04/2016