Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 250 professionals sanitaris s’especialitzen en ventilació mecànica en ADEIT

Aprofundir en el coneixement de la ventilació mecànica i actualitzar continguts en aquesta matèria és l’objectiu que reuneix en la seu d’ADEIT a més de 250 professionals de l’àmbit de la salut durant aquesta setmana.

En concret, es realitzen dos cursos simultàniament, organitzats pel servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València; un per a personal mèdic, que representa el 76 per cent dels assistents i que celebra enguany el seu 20ª edició, i altre per a professionals de la infermeria, en el qual participa el 24 per cent restant i que s’organitza per 12ª vegada.

En ambdós casos, la temàtica que centra els cursos és la ventilació assistida hospitalària i, per tant, el perfil de públic és el d’especialistes en àmbit de l’anestesiologia i de cures crítiques, tant del camp de la medicina com de la infermeria. Els cursos estan caracteritzats per la seua vessant aplicada i pràctica. A partir d’un breu plantejament teòric, els cursos inclouen tallers de temàtiques com la ventilació mecànica en cirurgia toràcica, en pediatria, etc. així com diferents tallers destinats a protegir el pulmó quan s’aplica ventilació mecànica.

La direcció d’ambdós cursos corre a càrrec del professor del Departament de Cirurgia de la Universitat de València i cap del Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València i investigador de l’Institut de Recerca Sanitària INCLIVA Francisco Javier Belda, referent internacional en la matèria.

La importància d’aquesta formació resideix en la complexitat i especialització d’aquestes tècniques, el permanent avanç de la tecnologia en aquest camp, l’escassesa de cursos en la matèria i l’ús estés de la ventilació en la pràctica sanitària.

La importància d’aquesta formació –expliquen des de l’organització dels cursos– resideix en la complexitat i especialització d’aquestes tècniques, el permanent avanç de la tecnologia en aquest camp, l’escassesa de cursos en la matèria i l’ús estés de la ventilació en

la pràctica sanitària. En aquest sentit, el doctor Belda afirma que la ventilació mecànica és una tècnica d’ús diari en ambulàncies, àrees d’urgència, quiròfans, unitats de reanimació i vigilància intensiva d’adults i pediatria. Per exemple –afirma– en l’Hospital Clínic, el 80% dels casos d’anestesiologia, el 90% de reanimació i el 100% dels de la UCI neonatal reben ventilació mecànica.

Enguany, a més, la Universitat de València ha llançat la primera edició del Màster en Suport Respiratori i Ventilació Mecànica, que s’imparteix on-line i que dirigeix el professor Belda.

Notícia publicada: 4/02/2015.