Inici / Notícies
NOTíCIES

«Els experts alerten de l’augment dels casos de violència de fills a pares», Margarita Roig

«Els experts que estan jutjant el dia a dia dels assumptes relacionats amb la violència familiar vénen cridant l’atenció respecte a l’augment significatiu clomid de l’augment de la violència dels fills cap als pares», apunta Margarita Roig, professora del Departament de Dret Penal de la Facultat de Dret de la Universitat de València. La directora de la 1ª clomid side effects edició del Màster en Violència Familiar ens va concedir una entrevista en la qual, a més de presentar-nos les principals novetats d’aquest nou curs de formació online, va repassar algunes qüestions d’actualitat en l’àmbit de la violència familiar: l’augment significatiu d’aquest tipus de violència, la síndrome del xiquet emperador i algunes particularitats d’aquest tipus d’agressions. «L’educació és la base per a avançar en l’eradicació de la violència familiar». va sentenciar

Quines situacions podem considerar violència familiar?
En general, totes les situacions de violència que es donen entre les persones que viuen en el mateix domicili.

Podríem considerar que a Espanya han crescut els casos de violència familiar en els últims anys?
Precisament els experts vénen cridant l’atenció en l’augment dels casos de violència familiar, concretament de fills a pares. Pensàvem que eren casos relacionats amb supòsits de drogoaddicció o problemes d’alcohol, però vénen insistint que no: cada vegada són més els fills de famílies de classes mitjanes els que agredeixen als pares.

Com podríem canviar aquesta situació?
En primer lloc amb l’educació perquè, si es tracta d’una patologia o d’una addicció, són temes que s’haurien de tractar a part. La síndrome del xiquet emperador cada vegada es repeteix més, fins i tot en famílies de classe social alta amb professions elevades, que vénen agredint als pares. Aquests casos són els que més s’estan donant: els de els fills, sense problemes ni addiccions, que agredeixen a pares. Per açò considerem que en l’educació està la base per a la solució del problema.

Podríem dir que amb la crisi econòmica han augmentat els casos de violència familiar?
Encara que puga semblar que sí, sembla que són problemes més relacionats amb el tipus de vida actual, on els pares treballen, els fills estan a cura d’altres persones, potser hi ha més tolerància, o més rigor… però és, bàsicament, un problema educacional. Precisament no està influint ni en els índexs generals de delinqüència, que s’estan reduint en els últims anys malgrat el que puga semblar i a Espanya tenim un dels indicadors més baixos d’Europa. Curiosament la violència de gènere i l’índex de delinqüència van disminuir l’últim any.

Quins són els objectius d’aquesta 1ª edició del Màster en Violència Familiar?
L’objectiu principal és donar-li una formació global a l’alumnat amb la finalitat de que puga abordar la violència familiar en tots els àmbits on exercisca o vulga exercir, la qual cosa adona del seu caràcter interdisciplinari d’aquest curs d’especialització.

Quin és el públic objectiu canadian pharmacy al que es dirigeix aquest màster?
Està dirigit a persones que treballen en sectors relacionats amb aquest problema o que vulguen accedir a llocs de treball en el qual interesse tenir aquesta formació: juristes, psicòlegs, criminòlegs, educadors o treballadors socials, personal sanitari, policies… sempre que siguen persones titulades, el ventall és molt ampli.

Com va sorgir la necessitat d’aquesta formació específica?
La idea va sorgir a partir de l’increment alarmant que s’està produint respecte a la violència familiar en la societat. Fins ara s’ha parlat molt de la violència de gènere, i són molts els successos que hi ha d’aquesta classe, però cada vegada s’estan donant més casos de violència familiar, sobretot de fills a pares. En els jutjats hi ha cada vegada més assumptes d’aquesta índole, per la qual cosa considerem que seria interessant ampliar aquesta formació perquè els estudiants d’aquest màster estiguen capacitats per a poder afrontar totes les classes de violències que es donen al nucli familiar.

Què destacaria d’aquest màster?
El quadre docent és molt destacable: hem intentat que siga molt pràctic, per la qual cosa intervenen magistrats, fiscals, treballadors socials… destacaria a Vicente Garrido, professor de la Universitat de València i a experts de la Universitat de Florida (EE.UU), concretament al subdirector i plavix with cialis la subdirectora del Centre per a l’Administració de Justícia, que són els que allí gestionen el dret penal. Els professors universitaris garantim, per la nostra banda, la càrrega teòrica del màster. A més, el seu caràcter interdisciplinari ho converteix en un tipus d’informació molt interessant de cara al currículum i a la formació profesionalizante. D’altra banda, el fet que siga íntegrament online, sense classes presencials, afavoreix l’acte organització i permet que persones que estudien o treballen o que no siguen de València puguen cursar-ho.

Més informació:
1ª edició del Màster en Medicina Familiar

Notícia publicada: 07/10/2014