Inici / Notícies
NOTíCIES

Estudiants de ‘Qui pot ser empresari?’ visiten l’hangar de Air Nostrum

Sabeu per què vola un avió? I qui no ha volat alguna vegada en un? Com reestructurar una empresa en crisi? Les respostes a aquestes i altres qüestions van ser el teló de fons de la visita d’estudiants de Qui pot ser empresari? a la seu de la companyia Air Nostrum en l’aeroport de València. Un total de vint-i-set van ser rebuts per Antonio de Nó, director de Màrqueting, Comunicació i Relacions Institucionals, que va inaugurar la visita amb una introducció sobre la companyia Air Nostrum i el sector aeri. «El sector aeri és un sector en mutació constant. Actualment Air Nostrum és la tercera millor companyia europea, amb més de 210 vols diaris, i només en 2015 va donar servei a més de quatre milions de passatgers», va apuntar de Nó.

Alfredo García Sorribes, enginyer responsable de l’àrea de Desenvolupament de Negocis i Navegabilitat, va acompanyar als estudiants en el seu passeig per l’hangar de la companyia. L’enginyer va comentar amb els assistents el disseny d’aquestes instal·lacions de 61.000 m2 de superfície, concebut per albergar fins a sis avions, i va compartir amb estudiants del curs Qui pot ser sempresari? algunes curiositats, com quan i com passen les inspeccions tècniques necessàries per a la circulació o els sistemes que utilitzen per evitar que les aus s’instal·lin en la part superior de l’hangar i corroeixin les aeronaus.

Bertomeu va fer un repàs cronològic al procés de remodelació de la línia aèria, al mateix temps que va donar algunes claus sobre la gestió empresarial en temps de crisi
Per finalitzar la visita, el president de Air Nostrum i director de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Carlos Bertomeu, va oferir als assistents una conferència sobre la reestructuració de la companyia. Bertomeu va fer un repàs cronològic al procés de remodelació de la línia aèria, al mateix temps que va donar algunes claus sobre la gestió empresarial en temps de crisi: «L’empresa estable no existeix. Nosaltres érem gestors de la prosperitat fins que va venir la tempesta perfecta. L’única estratègia a llarg termini és el canvi». Aquesta adaptació al canvi en un entorn convuls i el risc davant l’assumpció de les línies estratègiques claus per a la reconversió de la companyia van ser alguns dels temes que van centrar la intervenció de Bertomeu, que va descriure a la seva companyia com «una fàbrica de talents» i va posar l’accent en el valor de la plantilla de l’empresa «les persones que treballen en Air Nostrum treballen amb mi, no per a mi».

Aquesta visita forma part de les classes que donen forma al programa Qui pot ser empresari?, un curs organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València a través del com estudiants d’últims anys de carrera de qualsevol titulació tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà les experiències de reconeguts empresaris valencians.

Notícia publicada:
25/04/2016