Inici / Notícies
NOTíCIES

Quin ha sigut l’abast de les reformes jurídic-administratives de la LPGE 2021?

Quin ha sigut l’abast de les reformes en matèria jurídic-administrativa de la Llei de Pressupostos 2021? Aquesta ha sigut la pregunta que ha guiat la intervenció d’Alberto Palomar, soci professional de Broseta Abogados, amb motiu de la seua intervenció en un webinar gratuït organitzat per la nostra fundació.

«El Projecte de Llei de Pressupostos conté un conjunt normatiu de modificacions de l’Ordenament Jurídic – Administratiu molt ampli que compleix dubtosament el marc constitucional de determinació del contingut material de la llei de pressupostos», assenyalava Palomar com a mena de conclusió principal.

Durant l’hora i mitja que ha durat la seua intervenció, el soci professional de Broseta Abogados ha posat el focus en la varietat de modificacions de la normativa, que «impedeix entendre que existisca una unitat conceptual en les reformes». No obstant això, si apunta a dos grans blocs percibibles: «la part organitzativa i la part financera. En la primera, la introducció, de nou, de la figura de les agències i, en la segona, les autoritzacions per a l’endeutament en diverses formes».

El jurista ha volgut subratllar, a més, quin és el perquè de la línia de flexibilització establida en aquests pressupostos, encara pendents de ser aprovats: «La línia de flexibilització va unida a un dels objectius centrals: aconseguir que existisca una possibilitat d’aplicar la normativa i els procediments d’ajuda comunitària», ha assenyalat.

Notícia publicada: 26/11/2020