Inici / Notícies
NOTíCIES

El diploma d’arqueologia subaqüàtica inclourà prospeccions i excavacions a l’estiu

En les costes de la Comunitat Valenciana es tramiten cada any entre 20 i 30 expedients d’actuacions sobre patrimoni arqueològic subaqüàtic en les quals intervenen entre dos i quatre arqueòlegs professionals. Formar en la protecció d’aquest patrimoni arqueològic i cultural submergit és el principal objectiu del Diploma de Documentació i Preservació del Patrimoni Cultural Subaqüàtic que organitza la Universitat de València a través de la seua Fundació Universitat-Empresa.

Per a completar la formació teòrica del diploma, l’alumnat del curs tindrà l’oportunitat de realitzar pràctiques en la campanya de prospeccions i excavacions subaqüàtiques del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya entre els mesos d’agost i setembre de 2016.

El curs, que s’iniciarà al juliol, està dirigit a estudiants i titulats en Història, Geografia, Filosofia i Lletres o llicenciatures afins que estiguen interessats a exercir l’arqueologia professional.
Per a accedir a aquest diploma també serà necessari tenir una titulació homologada de bussege esportiu o professional amb el seu corresponent segur.

Dirigit per José Pérez Ballester, professor del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València, aquest diploma analitzarà el patrimoni cultural subaqüàtic, la gestió empresarial i administració pública, el jaciment arqueològic submergit, la prospecció i excavació arqueològica subaqüàtica, la documentació, la història naval antiga i els béns moble.

El curs es dividirà en dues parts: una teòrica i altra pràctica. Les classes teòriques es dividiran en dos tipus; classes magistrals recolzades en mitjans audiovisuals i lectura i posada en comuna de documents. Les classes pràctiques tindran lloc en el Laboratori del *Departament de *Prehistòria *i *Arqueologia de la Universitat de València, en el *Museu de *Prehistòria de València, en el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Decoratives de València i en els magatzems i sales del Museu Nacional d’Arqueologia Subaqüàtica de Cartagena.

Mes informació:

Diploma de Documentació i Preservació del Patrimoni Cultural Subaqüàtic

Notícia publicada: 10/03/2016