Inici / Notícies
NOTíCIES

La Universitat de València, present en el Dia de la Persona Emprenedora

La Universitat de València ADEIT, amb el suport d’ADEIT, va participar en la novena edició del Dia de la Persona Emprenedora de la Comunitat Valenciana. Aquesta macro jornada anual, impulsada per la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) respon al compromís de diferents persones, empreses i organismes amb el món de l’emprendiment. Baix el lema Focus Business, es van organitzar sessions i activitats de temàtica diversa amb l’objectiu de proporcionar informació, networking, assessorament i cooperació i impulsar així, la iniciativa de creació i creixement d’empreses. 

Un altre aspecte a assenyalar d’aquesta novena edició del Dia de la Persona Emprenedora, va ser l’interès dels organitzadors per oferir serveis avançats a Pymes i emprenedors que pogueren servir d’ajuda en la seua consolidació dins de l’actual i global entorn econòmic. Tot això, sense perdre la perspectiva social de l’esdeveniment.

500 entitats públiques i privades i més de mil persones, entre els quals es trobaven professionals, emprenedors, col•laboradors i ponents, van mostrar el potencial de la nostra societat per promoure la creativitat i innovació de l’emprendidurisme i destacar el suport rebut de les institucions a través de programes i celebracions.

El Dia de la Persona Emprenedora, espai idoni per inspirar l’esperit emprenedor
Per estimular la motivació emprenedora, van formar part del programa sessions de networking, taules rodones i conferències de tot tipus de serveis i temàtiques, en les quals van estar també presents les cinc universitats públiques valencianes.

En concret, la Universitat de València i ADEIT van participar en la celebració amb la intenció d’impulsar la inserció laboral dels estudiants i afavorir la comunicació amb empreses, emprenedors i entitats públiques.

D’aquesta manera, es va organitzar un “Desdejuni amb mitjans” amb la presència de cinc exalumnes de la cátedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València: Antonio Liu Yang, soci fundador de Mediterrasian, Diego Moya Nájera, gerent d’Entrenar.me, Isabel Reig Catalá, impulsora d’Original CV, Álvaro Valladares Escutia, consultor de màrqueting i docent i Fernando Silvestre Sortit, soci de Megapunt Teixits de Punt.

«Existeix molt de talent entre els estudiants. Són capaços de desenvolupar competències comunicatives, empresarials i econòmiques per implementar idees innovadores » va afirmar Elena Bauxauli
A més, altres sis emprenedors més van exposar la seua experiència emprenedora en el Speed networking que es va organitzar al costat dels expositors dels instituts tecnològics, on professors i investigadors de la Universitat de València van donar a conéixer els seus projectes.

De manera paral•lela, va intervenir Elena Baixauli, professora del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics de la Universitat de València, que ha coordinat un dels equips finalistes dels Premis MOTIVEM, que organitza la Càtedra de Cultura Empresarial. Elena Bauxauli va subratllar la importància d’estimular l’esperit emprenedor a les aules com a primer contacte amb el món empresarial: «Existeix molt de talent entre els estudiants. Són capaços de desenvolupar competències comunicatives, empresarials i econòmiques suficients per implementar idees innovadores » va afirmar.

Com a testimoni, van explicar la seua experiència en Motivem dos dels equips finalistes, amb professors i estudiants: “ExtrasHostelería”, coordinat per Rafael Fernández Guerrero (Departament d’Adreça d’empreses ‘Juan Jose Renau Piqueras’) i “Sistema de compra invidentes” coordinat per Wladimiro Díaz Villanueva i Antonio Taules Castany, professors del Departament d’Informàtica. Finalment, una estudiant marroquina de Medicina, que forma part del Programa per a la integració sociolaboral de joves universitaris immigrants, va guanyar un dels tres reptes del concurs “Els Reptes del Talent #DPECV2014”.

 Notícia publicada: 01/12/2014